2018-04-19 20:14:36
Φωτογραφία για ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ Η ΜΕΡΚΕΛ
Πνεύμα συμβιβασμού στη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης ζήτησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ρίχοντας έτσι τον πήχυ των προσδοκιών του Γάλλου Πρόεδρου, Εμανουέλ Μακρόν. Εκείνος πάντως επιμένει στην ανάγκη για αλλαγές, που διασφαλίσουν περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών- μελών στη νομισματική ένωση. 

Οι δύο ηγέτες, που συναντήθηκαν στο Βερολίνο, επιβεβαίωσαν ότι στόχος είναι να παρουσιάσουν ένα κοινό σχέδιο στη Σύνοδο του Ιουνίου, καθώς και οι δύο αναγνωρίζουν πως παρά τα όσα βήματα έχουν γίνει η Ευρωζώνη εξακολουθεί να μην είναι ακόμη επαρκώς προστατευμένη έναντι μίας νέας κρίσης. 

«Καμία νομισματική ένωση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς στοιχεία σύγκλισης» προειδοποίησε ο Γάλλος Πρόεδρος, προσθέτοντας: «Το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή δεν είναι να αντιδρούμε στο κάθε νέο εργαλείο, που προτείνεται, αλλά να συμφωνήσουμε ότι μοιραζόμαστε κοινούς στόχους, ότι έχουμε μία κοινή πολιτική επιδίωξη».


Το όραμα του Μακρόν περιλαμβάνει τη μετεξέλιξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο (EMF). Eπίσης έχει προτείνει ανά καιρούς κοινό προϋπολογισμό για την Ευρωζώνη και έναν υπουργό Οικονομικών για το μπλοκ. Οι Σοσιαλδημοκράτες, ο κυβερνητικός εταίρος της Μέρκελ, βλέπουν θετικά τις προτάσεις Μακρόν. Οι Χριστιανοδημοκράτες ωστόσο θέτουν αυστηρές κόκκινες γραμμές και η καγκελάριος δεν φαίνεται διατεθειμένη να τις υπερβεί. Προς το παρόν βλέπει πρόοδο σε λιγότερο φιλόδοξους στόχους όπως στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης. 

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ