2018-04-19 22:51:27
Φωτογραφία για Aυτή η ιδανική, ακίνδυνη διάρκεια που πρέπει να κρατάει ο τσακωμός ενός ζευγαριού
Δεν υπάρχουν ζευγάρια που να μην τσακώνονται για διάφορους λόγους. Και όσο σημαντική είναι η αιτία που προκαλεί έναν τσακωμό, εξίσου το ίδιο είναι και η διάρκειά του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, υπάρχει ένα εύλογο χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο είναι θεμιτό να ξεκινά και να ολοκληρώνεται ένας καβγάς μεταξύ δύο ανθρώπων που είναι σε σχέση. Και αυτό το διάστημα καλό είναι να μην υπερβαίνει τα τρία λεπτά, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται.

Κι αν νομίζετε ότι ο χρόνος αυτός δεν φτάνει για να προλάβετε να εκνευριστείτε, να μαλώσετε και να τα ξαναβρείτε, κάνετε μεγάλο λάθος. Η ειδική σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια, Melissa Ferrari, έχει δηλώσει κάτι πολύ ενδιαφέρον:

«Όταν έχουμε μία διαφωνία με το σύντροφό μας, τείνουμε να “φοβίζουμε” ο ένας τον άλλο, υψώνοντας τη φωνή μας ή κάνοντας περίεργες κινήσεις και εκφράσεις στο πρόσωπό μας. Τότε, η αμυγδαλή (μια αμυγδαλωτή περιοχή στον εγκέφαλο) σταματά να λειτουργεί φυσιολογικά. Είτε εγκαταλείπει εντελώς είτε ετοιμάζεται για κανονική μάχη. Αν περάσουν τα τρία λεπτά και εξακολουθείτε να τσακώνεστε, είναι απίθανο να έχετε ένα δίκαιο και για τους δύο αποτέλεσμα».


Αυτή την εξήγηση έδωσε η ίδια για τα τρία λεπτά που παρουσίασε ως «ιδανική διάρκεια τσακωμού» στη HuffPost της Αυστραλίας, τονίζοντας τη σημασία του να είναι το αποτέλεσμα ενός καβγά δίκαιο και για της δύο πλευρές και να μην προσπαθεί ο ένας να βγει από πάνω. Γιατί στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, το ψυχολογικό κόστος θα είναι τεράστιο και για τις δύο πλευρές που εμπλέκονται σε αυτή τη διαφωνία.

Γι΄αυτό την επόμενη φορά,που θα γκρινιάξετε στο σύντροφό σας ή θα του μουτρώσετε, μην ξεχάσετε το "ιδανικό τρίλεπτο".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ