2018-04-20 00:24:10
Φωτογραφία για Ο Τζεφ Μπέζος σε στέλνει στο Διάστημα με «μόλις» 100.000 δολάρια
Η εταιρεία Blue Origin του ιδρυτή της Amazon αναμένεται να στείλει τουρίστες στο Διάστημα μέσα στο 2018

Τουρίστες στο διάστημα δεσμεύεται να στείλει και μάλιστα πολύ σύντομα ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η διαστημική εταιρεία του, εν ονόματι Blue Origin, αναμένεται να ξεκινήσει τις υπηρεσίες της μέσα στο 2018, όπως δήλωσε ο CEO Μπομπ Σμιθ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τόνισε πως δίνει τη μέγιστη σημασία στην σχολαστικότητα και θα έχει εξασφαλίσει πως όλα είναι έτοιμα για τους επιβάτες.

Μάλιστα στα τέλη Δεκεμβρίου ο Μπέζος δημοσίευσε ένα βίντεο μέσα από τον πύραυλο της Blue Origin, όπου επέβαινε μια κούκλα εν ονόματι "Skywalker" (σ.σ.Star Wars), προκειμένου να δώσει στο κοινό μια γεύση από το πως θα είναι να ταξιδεύεις στο διάστημα μέσω από το Blue Origin.

Η κάψουλα είναι σχεδιασμένη για να χωρά με άνεση έως έξι άτομα, τα οποία μόλις η κύρια μηχανή του διαστημοπλοίου "σβήσει", θα μπορέσουν να αιωρούνται σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας, νιώθοντας σαν αστροναύτες.

Όλοι οι επίδοξοι και τολμηροί διαστημικοί τουρίστες θα πρέπει να ταξιδέψουν στο Τέξας των ΗΠΑ δύο μέρες πριν την εκτόξευση, όπου θα περάσουν από εκπαίδευση ασφαλείας, εξομοίωση της "αποστολής", ενώ θα λάβουν και πληροφορίες για το πως να διαχειριστούν μια κατάσταση μηδενικής βαρύτητας.

Όσο για το κόστος; "Μόλις" 100.000 με 200.000 δολάρια ανά άτομο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ