2018-04-20 07:51:23
Φωτογραφία για Οι μηχανές στο φουλ ξανά για τη Μεταλλουργική Ηπείρου
Στην εταιρεία ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ έναντι τιμήματος 2,5 εκατ ευρώ περνά η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, πρώην θυγατρική Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ).

Πρόκειται για εταιρεία που παλαιότερα είχε ως αντικείμενο την παραγωγή κερμάτων και ορείχαλκου για χρήση πυρομαχικών αλλά εδώ και καιρό υπολειτουργούσε.

Το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων και στις εγκαταστάσεις του γίνεται επεξεργασία κραμάτων χαλκού για ημιέτοιμα προϊόντα μεταλλικών δίσκων κερμάτων, κυάθια καλύκων και ταινιών σε ρολά. Την εξαγορά ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε ενταχθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από το 2016 και στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για το ενεργητικό της που διενήργησε ο ειδικός εκκαθαριστής (ΣΟΛ ΑΕ Ορκωτών Ελεγκτών) προσφορά υπέβαλε η εισηγμένη ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ με 2,5 εκατ. ευρώ αποκτώντας τον πλήρη έλεγχο από τον μέτοχο της εταιρείας, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.


Η εταιρεία Μεταλλουργική Ηπείρου υπολειτουργεί τα τελευταία 10 χρόνια και από 130 εργαζομένους στις «καλές ημέρες», τελευταία απασχολούσε 55 εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι ως δημόσιοι υπάλληλοι έχουν εξασφαλίσει μετατάξεις σε άλλους φορείς, αν και θεωρείται πως αρκετοί από αυτούς θα βρίσκονται στο Κεφαλόβρυσο και στην επόμενη ημέρα της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει δυναμικότητα παραγωγής 5.000 τόνων κερμάτων αλλά τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούσε την Τράπεζα της Ελλάδος με μόλις 200 - 300 τόνους ετησίως. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο επεξεργασίας χαλκού με χυτηριακή εμπειρία και διαθέτει παγκόσμιο δίκτυο προώθησης των προϊόντων της.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ