2018-04-20 12:14:39
Φωτογραφία για Αρνείται τις κατηγορίες ο 46χρονος για τη φωτιά στη Φρίξα
Έξω από το γραφείο της Εισαγγελέως Ηλείας κατέρρευσε ο 46χρονος υπήκοος Αλβανίας από τη Φρίξα, που κατηγορείται ως υπαίτιος εμπρησμού εξ αμελείας στην μεγάλη πυρκαγιά της Κυριακής.

Ο 46χρονος οδηγήθηκε χθες το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, από τους άνδρες του Ανακριτικού Τμήματος μετά από τη σύλληψή του τη Δευτέρα.

Από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες κάτι που επανέλαβε και ο συνήγορός του σε δηλώσεις του. Ο 46χρονος που είχε στο πλευρό του την οικογένειά του, δεν άντεξε από την πίεση της περίστασης και λιποθύμησε. Στο Δικαστικό Μέγαρο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τον παρέλαβε για να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο Πύργου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εφόσον η κατάσταση της υγείας του το επιτρέπει σήμερα θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.

Ο συνήγορός του και Δικηγόρος Αθηνών Γιάννης Μαρδάκης, τόνισε πως «… οι κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν είναι εμπρησμός από αμέλεια από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για άνθρωπο ή ξένα πράγματα και εμπρησμός δάσους από αμέλεια
. Οι κατηγορίες οι οποίες αποδίδονται στον εντολέα μου, δεν ευσταθούν, είναι έωλο το κατηγορητήριο. Δεν σχετίζεται με τον εμπρησμό τον οποίο έλαβε χώρα στις 15 Απριλίου 2018. Από κάποιο άλλο γεγονός, το οποίο θα αποδειχθεί μέσα από την ακροαματική διαδικασία, προήλθε η πυρκαγιά αυτή.

Τουλάχιστον και από τα στοιχεία τα οποία υπάρχουν, στα οποία δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, σεβόμενος και την ελληνική δικαιοσύνη. Δεν υπάρχουν ενδείξεις αποχρώσεις που να καταδεικνύουν τον εντολέα μου ως αυτόν που έβαλε τη φωτιά. Αρνείται την κατηγορία πλήρως δεν υπάρχουν ενδείξεις αποχρώσεις που να τον καταδεικνύουν ως το πρόσωπο που έβαλε τη φωτιά. Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Για λόγους ασθένειας σήμερα (σ.σ. χθες) δεν μπόρεσε να απολογηθεί. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ξεκινήσει η διαδικασία, αναλόγως τις ιατρικές εκτιμήσεις που θα γίνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 Γιάννης Σπυρούνης

πηγή: ilialive
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ