2018-04-21 08:45:26
Φωτογραφία για Τι είπε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης στους συνδικαλιστές της Θεσσαλίας
Για το νέο καθεστώς προκαταβολών για τους αποσπασμένους, για την εκκαθάριση των υπομνημάτων, για τις ομάδες δίωξης παράνομης μετανάστευσης αλλά και την μεταστέγαση της ΔΑ Καρδίτσας μίλησαν για αρκετή ώρα.

 

 Σε εφ΄ όλης της ύλης  συζήτηση  είχαν στη Λάρισα, συνδικαλιστές με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αναγνωστάκη Δημήτρη που συνοδευόταν με τον Προϊστάμενο Επιτελείου και τον Κλαδάρχη οικονομοτεχνικών του Αρχηγείου και παρουσία του Γενικού Θεσσαλίας.

 

   Σε ενημέρωση που ανάρτησε  για την συνάντηση ο Β' Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δίωξης λαθρομετανάστευσης Καρδίτσας Σβερώνης Παναγιώτης αναφέρεται στα θέματα που συζητήθηκαν :  

"  Στις 19/4 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κυρίου Αναγνωστάκη Δημήτριου και σε συνδικαλιστικούς φορείς της Θεσσαλίας.


 

    Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Καραμανλάκης  Μιχαήλ, ο κλαδάρχης οικονομοτεχνικού του Αρχηγείου Τζιοβάρας Παναγιώτης καθώς επίσης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής  Θεσσαλίας υποστράτηγος Τόλιας Ιωάννης.

 

    Ο χρόνος που αφιερώθηκε στους συνδικαλιστικούς φορείς από τους εκπροσώπους της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, αποδεικνύει πως η συζήτηση ήταν εποικοδομητική αλλά και ουσιαστική στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς που θέσαμε.  Πάνω από τρείς ώρες, συζητήσαμε για τα τρέχοντα προβλήματα που αφορούν τόσο την περιφέρεια της Θεσσαλίας όσο όμως και γενικότερα σε όλη την Επικράτεια.

 

   Από την πλευρά μας, πήραμε διαβεβαιώσεις τόσο ως Ενώσεις της Θεσσαλίας όσο όμως και ως ΠΟΣΥΦΥ, σε σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιφέρεια μας αλλά και γενικότερα σε ζητήματα που αφορούν και όλους τους συναδέλφους. Διαβεβαιώσεις που ήδη αρχίζουν να υλοποιούνται και η προσπάθεια είναι κοινή γι την επίτευξη της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας.

 

   Ειδικότερα, για την ΔΑ Καρδίτσας, ενημερωθήκαμε για την μεταστέγαση του αστυνομικού μεγάρου στην ιδιόκτητη σχολή αστυφυλάκων που εδώ και τα τελευταία χρόνια, μένει ανενεργή και απλά φυλάσσεται. Πάγιο αίτημα μας,  η μετεγκατάσταση του μεγάρου από την στιγμή που η σχολή θα παραμένει ανενεργή. Ενημερωθήκαμε πως μέχρι τέλους  του έτους θα ενταχθεί η μελέτη που απομένει σε πρόγραμμα του Αρχηγείου μας ούτως ώστε να ξεκινήσει άμεσα το κατασκευαστικό κομμάτι.

 

    Ζητήσαμε από την Ηγεσία την ενεργοποίηση ομάδας διαχείρισης παράτυπης μετανάστευσης στο νομό Καρδίτσας και όπου αλλού έχουν καταργηθεί τα Τμήματα Διώξης Μετανάστευσης καθώς η έλλειψη επιχειρησιακής δραστηριότητας στον τομέα αυτό είναι καταφανέστατη. Τονίσαμε πως τελικά, με την κατάργηση των Υπηρεσιών τελικά κανείς αστυνομικός δεν απασχολείται ουσιαστικά με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Κοινός τόπος πως η Θεσσαλία είναι και πέρασμα προς την πρωτεύουσα αλλά και περιοχή που συγκεντρώνει παράνομους μετανάστες για αγροτικές εργασίες. Στο θέμα λάβαμε διαβεβαιώσεις πως ο Αρχηγός του Σώματος θα ενημερωθεί και θα ενεργοποιηθούν τέτοιες ομάδες και στη Θεσσαλία.

 

       Όσο αφορά ένα πολύ σημαντικό ζήτημα αυτό των αποζημιώσεων των αποσπάσεων σε νησιά και Έβρο για την ενίσχυση της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και μετά την έκδοση διαταγής από τον Προιστάμενο Επιτελείου Καραμανλάκη Μιχαήλ για τον τρόπο της χορήγησης προκαταβολών κατά την έναρξη των αποσπάσεων σε ύψος 60% της συνολικής δαπάνης, τονίσαμε για ακόμη μία φορά μαζί με την ΠΟΣΥΦΥ, πως το ποσοστό αυτό δεν είναι ικανό για να ανταποκριθεί ο συνάδελφος κατά το διάστημα της απόσπασής του.  Περαιτέρω αύξηση τουλάχιστον 10% είναι αναγκαία για να καλυφθούν ξενοδοχεία, μετακίνηση και σίτιση, τονίσαμε. Λάβαμε διαβεβαίωση ότι στις επόμενες διαταγές που θα ακολουθήσουν γίνεται προσπάθεια από το Αρχηγείο να αυξηθεί το εν λόγω ποσό. Ενημερωθήκαμε πως η ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτή για την αλλαγή του καθεστώτος της χορήγησης των προκαταβολών γι το προσωπικο που αποσπάται, θα επιφέρει τεράστια ανακούφιση στα οικονομικά του Αρχηγείου αφού τα κονδύλια των προκαταβολών δεν θα αντλούνται από αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας που προορίζονται  για λειτουργικά έξοδα.

 

    Τέλος, θέσαμε το θέμα της τεράστιας καθυστέρησης εκκαθάρισης των υπομνημάτων των μετακινούμενων για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Καταθέσαμε τα δεδομένα, ως έχουν με καθυστερήσεις στα υπομνήματα από τον Απρίλιο του 2016. Λάβαμε διαβεβαίωση ότι οι εκκαθαρίσεις όλων των υπομνημάτων θα γίνονται πλέον σε διάστημα έως δύο μηνών από την ώρα που θα επιστρέφουν πίσω και οι δαπάνες θα γίνονται χωρίς κρατήσεις.

 

     Τέτοιες συναντήσεις με την ανώτατη Ηγεσία, είναι προφανές πως επιλύουν προβλήματα όταν πραγματοποιούνται ουσιαστικές συζητήσεις όπως η ανωτέρω. Εξάλλου η προσπάθεια των παρευρισκόμενών τόσο του Γ. Γραμματέα  του Υπουργείου μας όσο και της παρούσας Φυσικής  Ηγεσίας  δεν αμφισβητείται. Αυτός είναι και ο λόγος που  συστρατευόμαστε και εμείς σε αυτή την προσπάθεια. Μακάρι τέτοιες επαφές να επεκταθούν σε ολόκληρη την επικράτεια και η συνδικαλιστική φωνή να φανεί αντάξια των περιστάσεων. "

 

 

 

 

Σβερώνης Παναγιώτης

 

Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων

 

Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καρδίτσας

 

 

 

&  Β’ Αντιπρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ

 

www.bordernews.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ