2018-04-21 10:01:02
Φωτογραφία για Ο Google Chrome που θα αγαπήσετε
Κι αυτό γιατί το Google Chrome αποκλείει τα ενοχλητικά βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής από προεπιλογή. Η ενημερωμένη έκδοση, μέρος του Google Chrome 66, λανσαρίστηκε τώρα για εφαρμογές desktop και mobile του προγράμματος περιήγησης. Με την ενημέρωση, δεν θα χρειαστεί πλέον να κάνετε σίγαση χειροκίνητα σε ιστότοπους που προσφέρουν αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο. Αντίθετα, το Chrome θα εμποδίζει τα βίντεο να παίζουν στο σύνολό τους (να σημειωθεί ωστόσο ότι τα βίντεο που έχουν οριστεί για αυτόματη αναπαραγωγή χωρίς ήχο θα συνεχίσουν να παίζουν). Η μόνη εξαίρεση θα είναι οι ιστότοποι στους οποίους “έχετε δείξει προηγουμένως ενδιαφέρον για τα πολυμέσα που προσφέρουν”. 

Οπότε πρέπει να αναμένετε από sites όπως το YouTube, όπου πιθανότατα έχετε παρακολουθήσει πολλά βίντεο στο παρελθόν, να συνεχίσουν να παίζουν κανονικά τα βίντεο τους με αυτόματη αναπαραγωγή. (Στο Gizmodo μπορείτε να δείτε μια πιο αναλυτική επεξήγηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Google καθορίζει ποιες τοποθεσίες ανήκουν στα ενδιαφέροντά σας)
. Αυτό ισχύει και για την περιήγηση μέσω κινητού τηλεφώνου (εκτός εάν έχετε αποθηκεύσει έναν ιστότοπο στην αρχική σας οθόνη), κάτι που είναι πολύ βολικό, καθώς μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δύσκολο να εντοπίσετε και να σβήσετε χειροκίνητα τον ιστότοπο που αναπαράγει ένα βίντεο, σε ένα mobile πρόγραμμα περιήγησης. Οπότε τώρα πια μπορούμε να περιηγηθούμε χωρίς να χρειάζεται να απενεργοποιήσουμε το ηχείο μας – το Chrome επιτέλους μας καλύπτει!

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπήκε στο Λύκειο στα… 96 της!..
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπήκε στο Λύκειο στα… 96 της!..
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ