2018-04-21 20:50:54
Φωτογραφία για Ποιες είναι οι αιτίες που ευθύνονται για τη θολή όραση εκτός από τη μυωπία;
Η μυωπία είναι μία μόνο από τις αιτίες που προκαλεί τη θολή όραση, καθώς αυτή μπορεί να οφείλεται και σε άλλες παθολογικές αιτίες.

Οι πιο κοινές αιτίες που προκαλούν τη θολή όραση, είναι η μυωπία και ο αστιγματισμός ενώ μετά την ηλικία των 40, το σύμπτωμα αυτό μπορεί να οφείλεται στην πρεσβυωπία.

Επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρό σας ώστε να διαπιστώσετε εάν έχετε εμφανίσει μυωπία, αστιγματισμό ή πρεσβυωπία με τη βοήθεια της μη επεμβατικής οπτομέτρησης. Μπορεί επίσης να βλέπετε θολά επειδή οι βαθμοί (μυωπίας, πρεσβυωπίας και αστιγματισμού) έχουν ανέβει.

Εκτός από τα παραπάνω, δείτε ποιες άλλες είναι οι πιθανές αιτίες:

Διαβήτης

Η πάθηση είναι γνωστή ως διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Επίσης, ο διαβήτης αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανιστεί γλαύκωμα, καταρράκτης ή άλλη πάθηση των ματιών.

Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας

Το αίσθημα της θολής όρασης είναι συνήθως εντονότερο κατά την ανάγνωση, ενώ η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι η συνηθέστερη αιτία απώλειας της όρασης στον πληθυσμό άνω των 60 ετών.


Ξηρότητα οφθαλμών

Ο κερατοειδής χρειάζεται την υγρασία των δακρύων για να μπορεί να λειτουργήσει σωστά παρέχοντάς σας την καλύτερη δυνατή όραση, αλλά όταν δεν παράγετε αρκετά δάκρυα ή έχετε κακής ποιότητας δάκρυα, ο κερατοειδής στεγνώνει και έχετε το θολό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τεχνητά δάκρυα.

Έχετε καταρράκτη

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης του καταρράκτη. Ο καταρράκτης προκαλεί θολή όραση, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της νύχτας, δυσκολία στην ανάγνωση ή ακόμα και αλλοίωση των χρωμάτων. Είναι συχνότερος σε άτομα με διαβήτη, σε όσους καπνίζουν και λαμβάνουν κορτικοστεροειδή φάρμακα.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ