2018-04-22 09:02:46
Φωτογραφία για ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
Ανοιχτός στο να εξετάσει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εάν η Αθήνα από την πλευρά της προβεί στην έκδοση των 8 στρατιωτικών, που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στον φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.

Είναι η πρώτη φορά, που ο Τούρκος πρόεδρος συνδέει τόσο ξεκάθαρα και δημοσίως την μοίρα των Ελλήνων αξιωματικών με εκείνη των 8 Τούρκων, που η Άγκυρα θεωρεί πραξικοπηματίες και εγκληματίες. 

«Μας ζητούν να δώσουμε πίσω τους Έλληνες στρατιώτες και τους είπαμε, εάν έχετε τέτοιο αίτημα θα πρέπει να μας δώσετε τους γκιουλενιστές στρατιώτες, που εμπλέκονται στο πραξικόπημα κατά του κράτους μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν στο NTV, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. «Εάν μας τους παραδώσουν, θα επανεξετάσουμε και εμείς την κατάσταση με τους Έλληνες στρατιωτικούς» έσπευσε να συμπληρώσει. 


Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ερντογάν είπε ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις στο Αιγαίο, αλλά θέλει ειρήνη, δήλωση που ήρθε ύστερα από ένα μπαράζ φραστικών επιθέσεων κυβερνητικών αξιωματούχων, στις οποίες η Ελλάδα χαρακτηριζόταν καταφύγιο τρομοκρατών. «Χρειαζόμαστε την ειρήνη τώρα», δήλωσε απευθυνόμενος στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι δεν επιθυμεί περισσότερες εντάσεις, 

«Άλλωστε, η ειρήνη μαζί σας δεν μοιάζει με καμία άλλη», πρόσθεσε απευθυνόμενος στη χώρα μας ο πρόεδρος της Τουρκίας στην συνέντευξή του στο NTV, κατά το ίδιο πρακτορείο.

Αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είπε πως είναι νέος και δυναμικός, καθώς και ότι επιθυμεί να κάνει ένα νέο βήμα. Πρόσθεσε πως στην τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα, είδε στο ίδιο πνεύμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

ΑΜΠΕ/AFP/Anadolu Agency

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ