2018-04-22 09:25:13
Φωτογραφία για Dj Avicii: Το παιδί «θαύμα» που δεν άντεχε να είναι το κέντρο της προσοχής [video]
Σε πένθος έχει βυθιστεί η παγκόσμια μουσική βιομηχανία από τον ξαφνικό θάνατο του Dj Avicii Ο Τιμ Μπέργκλινγκ όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, πέθανε την Παρασκευή (20.04.2018) στην πρωτεύουσα του Ομάν, Μουσκάτ σε ηλικία 28 ετών.

Τα αίτια του θανάτου του ταλαντούχου Dj Avicii δεν έχουν γίνει γνωστά… Ωστόσο όλοι ξέρουν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω του εθισμού του στο αλκοόλ. Εκείνος είχε δηλώσει παλαιότερα ότι διασκέδαζε σαν «τρελός» και έπινε τόσο πολύ… που νοσηλεύτηκε δυο φόρες λόγω του αλκοόλ.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως ο Σουηδός Dj άρχισε να πίνει γιατί δεν μπορούσε να διαχειριστεί όλο αυτό που του συνέβαινε και την τεράστια επιτυχία του… Ήταν εργασιομανής και η επιτυχία του ήλθε ξαφνικά και σε νεαρή ηλικία. Ήταν βαρύ για εκείνον.

Το προφητικό ντοκιμαντέρ

Προφητικό φαίνεται πως ήταν και το ντοκιμαντέρ για την ζωή του το οποίο ολοκληρώθηκε το 2017 και είχε τίτλο «AVICII: TRUE STORIES»
. Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ και φίλος του 28χρονου Dj Λέβαν Τσικουρισβίλι είχε δηλώσει: «Κανένας δεν γνώριζε ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο επιτυχημένος. Ήταν ένα βάρος γι’ αυτόν. Έπρεπε να βρει τον εαυτό του και προσπάθησα να εξηγήσω πως αισθάνθηκε. Ήταν η περίοδος που ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη διακοπή της περιοδείας του και την απόσυρσή του από τη μουσική σκηνή μετά από πέντε χρόνια «αστρονομικής» επιτυχίας».

Το ντοκιμαντέρ προσπαθούσε να «εξηγήσει» τους λόγους που ένα παιδί «θαύμα» σαν τον Avicii αποχώρησε από την μουσική σκηνή τόσο απότομα και ενώ είχε φτάσει τόσο ψηλά.

«Όλοι γνωρίζουν τον Avicii, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο Τιμ»

«Όλοι γνωρίζουν τον Avicii, αλλά κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο Τιμ» λέει ο Τσικουρισβίλι στο Variety. Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να συγκεντρώσει ο επίσης Σουηδός, σκηνοθέτης 300 terabytes που άξιζε να βιντεοσκοπήσει, αλλά όπως λέει τελικά «διαπίστωσε ότι υπήρχε μια ιστορία να αφηγηθεί.Οι νέοι μπορούν να μάθουν από αυτή την ταινία. Αυτή η ζωή μπορεί να φαίνεται συναρπαστική και λαμπερή στο Instagram και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν έχετε πραγματικά ιδέα τι συμβαίνει πίσω από όλο αυτό».

Μάλιστα, κάποια στιγμή ο ίδιος ο Avicii λέει ότι δεν μπορούσε να αντέξει την ζωή που έκανε και πως δεν ήθελε ποτέ να είναι το επίκεντρο της προσοχής αλλά… ήταν!

Στο ντοκιμαντέρ, ο μάνατζερ του Μπέργκλινγκ, Ash Pournouri διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο, ως βασικός διαχειριστής πίσω από την επιχείρηση Avicii. Ωστόσο, οι δυο τους τελικά «χώρισαν» επαγγελματικά με τον Τιμ Μπέργκλινγκ να έχει περισσότερο έλεγχο στην καριέρα του και να αισθάνεται λιγότερος πιεσμένος.

Ήθελε ο Μπέργκλινγκ επιτυχία; «Οπωσδήποτε» αναφέρει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ. «Είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος που έχω δει στη ζωή μου. Δούλευε και από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Αλλά νομίζω ότι δεν γνώριζε πραγματικά από την αρχή τι σημαίνει να είσαι επιτυχημένος. Κανένας δεν γνώριζε ότι θα μπορούσε να γίνει τόσο επιτυχημένος. Ήταν ένα βάρος γι’ αυτόν. Έπρεπε να βρει τον εαυτό του και προσπάθησα να εξηγήσω πως αισθάνθηκε» τόνισε.

Δείτε δυο από τα τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την ζωή του Dj Avicii
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ 2018
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ 2018
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ