2018-04-22 21:19:00
Φωτογραφία για Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-3
Την ώρα που ο Αλαφούζος εξακολουθεί να παίζει με τη φωτιά στην πλάτη του Παναθηναϊκού, ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του συνεχίζουν το βιολί τους, περνώντας... αέρας από τη Νέα Σμύρνη με το επιβλητικό 3-0 επί του Πανιωνίου.

Το «διπλό» του Παναθηναϊκού στην «Πλατεία» είχε την υπογραφή του Λουτσιάνο. Ο Βραζιλιάνος με ένα γκολ και μία ασίστ στο πρώτο μέρος «άνοιξε» τον δρόμο για την επικράτηση του τριφυλλιού επί του Πανιωνίου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, φτάνοντας μάλιστα και σε ένα τρίτο τέρμα λίγο πριν τη λήξη. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν μόλις η δεύτερη εκτός έδρας νίκη των πράσινων στο φετινό πρωτάθλημα μετά από εκείνη κόντρα στην ΑΕΛ. Επιπλέον, αυτή ήταν η πρώτη νίκη στη Νέα Σμύρνη μετά τον Νοέμβρη του 2012.

Πως παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός


Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-1-1. Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Ινσούα, Κολοβέτσιο, Κουρμπέλη και Γιόχανσον. Ως αμυντικά χαφ του Κάτσε και Τζανδάρη, από αριστερά τον Μουνιέ, από δεξιά τον Λουντ και στην επίθεση τους Δώνη και Λουτσιάνο.

Υπεροχή για τον Παναθηναϊκό, κορυφαία στιγμή για τον Πανιώνιο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς και στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους είχε την υπεροχή. Στο 9’ ο Λουντ βρήκε λίγο χώρο έξω από την περιοχή, δοκίμασε το σουτ όμως έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ. Στο 21’ ο Μουνιέ έχοντας χώρο μπροστά ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ όμως δεν ήταν δυνατό και ο Κότνικ μπλόκαρε. Παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, στο 33’ ο Πανιώνιος έχασε την καλύτερη στιγμή στο ματς μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο όταν μετά από λάθος του Κουρμπέλη, ο Ντουρμισάι βρέθηκε απέναντι στον Βλαχοδήμο και τον πλάσαρε όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά για τον Παναθηναϊκό!

Στο 35’ οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη πήραν το προβάδισμα στο σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο στην κλειστή γωνία του Κότνικ. Αυτό ήταν και το πρώτο επίσημο γκολ για τον Βραζιλιάνο άσο με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Πριν ακόμα κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το γκολ του Λουτσιάνο, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Αυτή την φορά, ο σκόρερ του 1-0 ήταν αυτός που με εξαιρετική ασίστ μετά από κεφαλιά πάσα του Δώνη, βρήκε τον Λουντ με τον Φινλανδό να μπαίνει στην περιοχή και με ωραίο σουτ να μην αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κότνικ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για τους γηπεδούχους με τον Μπαντή να παίρνει τη θέση του Κότνικ που τραυματίστηκε στην φάση του γκολ του Λουτσιάνο χτυπώντας στο δοκάρι. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν για τον Παναθηναϊκό όταν στο 53’ ο Ινσούα μπήκε στην περιοχή από αριστερά, δοκίμασε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Μπαντή σε μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Χαμηλό τέμπο με ελάχιστες αξιόλογες στιγμές

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό της αναμέτρησης και να μην απειλούνται από τους αντιπάλους τους. Μοναδική εξαίρεση η φάση του 65’ όταν ο Μασούρας εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, ο Μπανανά στην πορεία της μπάλας έπιασε την κεφαλιά όμως έστειλε την μπάλα εκεί ακριβώς που βρισκόταν ο Βλαχοδήμος που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Όσο περνούσε η ώρα το τέμπο της αναμέτρησης έπεφτε ακόμα περισσότερο με τον Παναθηναϊκό να έχει αφήσει την κατοχή της μπάλας στον Πανιώνιο που πάντως συνέχισε να μην μπορεί να μην μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μπροστά στα καρέ του Βλαχοδήμου. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι στην κόντρα καθώς έβρισκαν χώρους.

Υποδειγματική αντεπίθεση και 3-0!

Στο 87’ ο Παναθηναϊκός έβαλε και το «κερασάκι» στην τούρτα. Ο Μολίνς έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, έδωσε στον Γιόχανσον, που γύρισε και πάλι στον πρώτο και εκείνος με ένα πλασεδάκι νίκησε τον Μπαντή και έγραψε το 3-0. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής και είχε μία καλή ευκαιρία στο 89’ όταν ο Μασούρας μπήκε στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον Βλαχοδήμο να πραγματοποιήσει μία εξαιρετική επέμβαση. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι με τον Παναθηναϊκό να παίρνει την επιβλητική νίκη επί του Πανιωνίου στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ