2018-04-23 14:07:47
Φωτογραφία για Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για μια ονειρική απόδραση με ιστιοπλοϊκό
Η Ελλάδα είναι ο ιδανικός τόπος για μια ονειρική απόδραση στο απέραντο γαλάζιο Οι θάλασσες και τα νησιά της δε χρειάζονται συστάσεις.

Με ιστιοπλοϊκό ή μηχανοκίνητο σκάφος, με φουσκωτό ή ακόμη… και με βάρκα, οι επιλογές είναι ανεξάντλητες. Αφθονούν οι ερημικές παραλίες που παραμένουν απρόσιτες από την ξηρά. Η απόδραση στο γαλάζιο με σκάφος έχει μια μοναδική γοητεία που συνδέεται με την εκπλήρωση της αρχέτυπης ανάγκης του ανθρώπου να νοιώσει αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης!

Δεκάδες εταιρείες ενοικίασης σκαφών αναψυχής, που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους και τη μεγάλη εμπειρία τους, αποτελούν εγγύηση για ασφαλείς, οικονομικές και αξέχαστες διακοπές για την παρέα ή την οικογένεια που θα αποφασίσει να γευθεί αυτή τη μοναδική και αξέχαστη εμπειρία. Οι ελληνικές θάλασσες και ακτές, με τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν, κατέστησαν το γιώτινγκ πολύ δημοφιλή δραστηριότητα, τόσο μεταξύ των Ελλήνων, όσο και μεταξύ των ξένων επισκεπτών της χώρας.


Ένα ταξίδι στα ήρεμα ελληνικά νερά, με ιδιόκτητο ή ναυλωμένο σκάφος αναψυχής, προσφέρει τη δυνατότητα να πλεύσετε  ανάμεσα σε πανέμορφα συμπλέγματα νησιών, νααγκυροβολήσετε σε φυσικούς προστατευμένους όρμους σπάνιας ομορφιάς, να επισκεφθείτε απρόσιτες παραλίες και να κολυμπήσετε με ασφάλεια σε νερά με μοναδική καθαρότητα και διαύγεια.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κατάπλους με ιδιόκτητο σκάφος (ξένη σημαία)

Προτού καταπλεύσετε στην Ελλάδα με ιδιόκτητο σκάφος που φέρει ξένη σημαία, σκόπιμο είναι να ενημερωθείτε για τους βασικούς κανονισμούς εισόδου και εξόδου που ισχύουν, καθώς και για τις διατυπώσεις που απαιτούνται.

Διαδικασία ναύλωσης σκαφών

Προκειμένου να ναυλώσετε ένα σκάφος αναψυχής, θα πρέπει προηγουμένως να γνωρίζετε:

ποιος τύπος σκάφους σας ενδιαφέρει

εάν επιθυμείτε να υπάρχει σ’ αυτό πλήρωμα ή όχι

πόσα άτομα θα φιλοξενηθούν στο σκάφος

τον αριθμό των ημερών και τις ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού σας, και

από ποιο λιμάνι της χώρας θα αναχωρήσει.

Περισσότερες πληροφορίες για ναυλώσεις σκαφών παρέχονται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ) καθώς και τις αρμόδιες αρχές.

ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ

Η ναυσιπλοΐα στις ελληνικές θάλασσες είναι σε γενικές γραμμές πιο εύκολη από ότι σε άλλα σημεία του πλανήτη, καθώς υπάρχουν πολλοί φάροι και σημεία αναφοράς, η ομίχλη είναι σπάνιο φαινόμενο και η ορατότητα είναι συνήθως εξαιρετική. Επιπλέον, τα σκάφη μπορούν να φιλοξενηθούν στα περισσότερα ελληνικά λιμάνια έχοντας  τη  βοήθεια ενός δικτύου ραδιοσυχνοτήτων.

Βοήθεια προς τα σκάφη παρέχεται από το κέντρο διαχείρισης ερευνών και διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (Υ.Ε.Ν.) στον Πειραιά , το οποίο καταρτίζεται από στελέχη των λιμενικών αρχών.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ