2018-04-23 16:36:39
Φωτογραφία για Έτοιμο να κυκλοφορήσει το πρώτο διαστημικό μπουκάλι μπύρας
Θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό το πρώτο μπουκάλι μπύρας που είναι κατασκευασμένο ώστε να μπορεί να μεταφερθεί σε ταξίδι στο Διάστημα.

Το συγκεκριμένο μπουκάλι μπύρας βασίζεται σε μια ιδέα  του μηχανικού διαστήματος Dr Jason Held. Το μπουκάλι χρησιμοποιεί τροποποιημένη τεχνολογία από δεξαμενές καυσίμων για να αψηφήσει τις προκλήσεις κατανάλωσης μπύρας  με μηδενική βαρύτητα.

Το μπουκάλι είναι κατασκευασμένο από μαύρο αλουμίνιο, εμπνευσμένο από τη «μοναδική επιφάνεια της σελήνης" και την "αίσθηση του να ‘επιπλέεις’  στο χώρο». Περιλαμβάνει ένα τέχνασμα που επιτρέπει στη μπίρα να ρέει με μηδενική βαρύτητα.

Κάθε φιάλη διαθέτει αφαιρούμενο κύπελλο για χρήση στη Γη και έχει παραδοσιακό σχήμα που  χρησιμοποιήθηκε για να διατηρήσει την εξοικείωση με την εμπειρία της κατανάλωσης μπύρας. Η Saber Astronautics συνεργάστηκε με τον Jaron Mitchell της  ζυθοποιίας ‘4 Pines Brewery’  για το σχεδιασμό του μπουκαλιού, το οποίο ο CEO Jason Held περιγράφει ως "σαν μια μικρή δεξαμενή καυσίμων διαστημικών οχημάτων".


Η «εταιρεία διαστημικής μπύρας» του Mitchell, ονομάζεται  Vostok και βρίσκεται στα τελικά στάδια της δοκιμής του πρωτοτύπου μπουκαλιού. Η Vostok δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια από τον Mitchell με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία της πρώτης μπύρας στον κόσμο που θα καταναλωθεί στο Διάστημα.

Η καμπάνια χρηματοδοτήθηκε από μια εκστρατεία crowdfunding που ξεκίνησε στις ΗΠΑ, στις 7 Απριλίου με στόχο να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για τη χρηματοδότηση της κατασκευής των μπουκαλιών.  Ο στόχος είναι η φιάλη μπύρας να είναι έτοιμη για τις επανδρωμένες πτήσεις στο Διάστημα του επόμενου έτους.

"Καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη εγγραφεί για να κάνουν εμπορικές διαστημικές πτήσεις, πιστεύουμε ότι μια τέτοια μπύρα μέσα στο διαστημόπλοιο θα μεγιστοποιήσει την απόλαυση της εμπειρίας", είπε ο Μίτσελ. "Έχουμε προβλέψει την ζήτηση και είμαστε σε καλό δρόμο για να την αντιμετωπίσουμε", πρόσθεσε.

Η εταιρεία 4 Pines Brewing Company που εδρεύει στο Σίδνεϊ δημιούργησε επίσης μια μπύρα που μπορεί να καταναλωθεί στο Διάστημα και θα έχει την ίδια γεύση όπως και στη Γη.

«Τα τρόφιμα και τα ποτά έχουν διαφορετικές γεύσεις σε υψηλό υψόμετρο, καθώς οι αισθήσεις είναι κορεσμένες, οπότε η συγκεκριμένη διαστημική μπύρα - 4 Pines Stout - σχεδιάστηκε με αυτό το σκεπτικό και κλείνει μέσα της μια βόμβα γεύσης! «Πρέπει να ξανασκεφτούμε την μπύρα από το μηδέν», είπε ο Μίτσελ.

Σύμφωνα με τον Μίτσελ, η μπύρα διαθέτει άρωμα "καφέ, σοκολάτας και καραμέλας" και μια "ομαλή επίγευση".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ