2012-06-01 07:13:01
Φωτογραφία για ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου για την ολοκλήρωση του επίσημου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που θα παρουσιαστεί σήμερα Παρασκευή με άμεσες προτεραιότητες την καταγγελία του μνημονίου, την κατάργηση των εφαρμοστικών του νόμων, την άρση των αδικιών σε οικονομικά ασθενέστερους, την αποκατάσταση κατώτατων μισθών και τη διμερή διαπραγμάτευση του χρέους, στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής λύσης.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως πρόκειται «για ένα σχέδιο κοινωνικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα αντικαταστήσει το μνημόνιο. Θα είναι η ανακοπή της πορείας προς την καταστροφή που οδηγείται η χώρα. Θα κινείται στη λογική της ακύρωσης των μνημονιακών πολιτικών και της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, με προοπτική διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και αναζήτησης ευρωπαϊκής λύσης» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Ορισμένα από τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο Α. Τσίπρας

• Αποκατάσταση κατώτατων μισθών και συντάξεων 


• Σταδιακές αυξήσεις μισθών αρχίζοντας από τα κατώτατα στρώματα

• Δίκαιο φορολογικό σύστημα με στόχο την αναδιανομή του πλούτου 

• Δημιουργία περιουσιολογίου – ονομαστικοποίηση των μετοχών 

• Δήμευση περιουσίας για τους φοροφυγάδες

• Τέλος οι φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές 

«Θα εξηγήσουμε με το κείμενό μας όλα τα βήματα που θα κάνουμε για να απαλλάξουμε τη χώρα από τη θηλιά τη θανάσιμη του Μνημονίου που οδηγεί στη χρεοκοπία και με μαθηματική ακρίβεια στη δραχμή και να αντικαταστήσουμε αυτήν τη θανατηφόρα συνταγή του Μνημονίου με ένα σχέδιο ανάπτυξης, ανασυγκρότησης της πραγματικής οικονομίας και της διοίκησης και δημοσιονομικού νοικοκυρέματος με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, με ερώτηση στην Κομισιόν του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, έδωσε συνέχεια στο δημοσίευμα του Reuters για παρέμβαση Παπαδήμου, ζητώντας επίσημη τοποθέτηση για το εάν ή όχι ζητήθηκαν πιο σκληρές δηλώσεις από τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθενται τα δύο κόμματα της διαφθοράς και της διαπλοκής με τον ελληνικό λαό. Χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία "προεκλογική συγκόλληση με παλαιοκομματικές συναλλαγές αμφιβόλου ηθικής", που με επικίνδυνη κινδυνολογία επιχειρεί να διαιρέσει τους Έλληνες σε φιλο-Ευρωπαίους και αντι-Ευρωπαίους, ενώ το θέμα είναι το μνημόνιο και όχι το ευρώ.

Επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς το "ηθικά και πολιτικά απαξιωμένο", επισημαίνοντας ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού ομολόγησε ότι υπέγραψε δυσμενείς όρους για την Ελλάδα, τώρα υποστηρίζει ότι θα τους αναθεωρήσει. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε, είναι η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής λιτότητας, με ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα σχέδιο ανόρθωσης της χώρας.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ