2018-04-24 12:52:19
Φωτογραφία για 10 κανόνες διακόσμησης που πρέπει οπωσδήποτε να αφήσουμε πίσω μας [photos]
Όλοι συνηθίζουμε να αγοράζουμε έπιπλα από την ίδια συλλογή ή αν επενδύσουμε σε ένα κρεβάτι συνήθως αγοράζουμε και τα κομοδίνα που ολοκληρώνουν τη σύνθεση. Από σήμερα μπορείτε να ξεχάσετε όλα αυτά τα στερεότυπα.

Δείτε παρακάτω τους βασικούς κανόνες διακόσμησης που μπορείτε να σπάσετε από εδώ και στο εξής.

1. Έπιπλα κρεβατοκάμαρας

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε ολόκληρο το σετ της κρεβατοκάμαρας όπως το είδατε στο κατάστημα επίπλων. Μπορείτε, για παράδειγμα, να παραλείψετε τα κομοδίνα και απλά να αγοράσετε δύο ωραία τραπεζάκια.

2. Λευκοί τοίχοι

Ναι, οι τοίχοι μπορεί να είναι λευκοί χωρίς ο χώρος σας να μοιάζει με νοσοκομείο -αρκεί να μην βάλετε πολλά λευκά αντικείμενα στο δωμάτιο. Το πιο σημαντικό είναι να δώσετε έμφαση στα σωστά σημεία, ώστε ο εσωτερικός χώρος σας να είναι απλός και ελκυστικός.

3. Έπιπλα στους τοίχους

Αυτή η άποψη είναι πολύ δημοφιλής επειδή οι άνθρωποι θεωρούν ότι αν «κολλήσουν» τα έπιπλα στον τοίχο θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χώρο. Αυτό ισχύει αν το δωμάτιο είναι μικρό και δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Αν είναι αρκετά μεγάλο, μπορείτε εύκολα να ξεχάσετε αυτό το στερεότυπο.


4. Έπιπλα από την ίδια συλλογή

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να αγοράζουν έπιπλα μόνο από μία συλλογή, επειδή έχει καθιερωθεί ο καναπές και οι πολυθρόνες να έχουν ίδιο σχέδιο. Δεν χρειάζεται πλέον να επιμείνετε σε αυτόν τον κανόνα. Μπορείτε να αγοράσετε εντελώς διαφορετικές πολυθρόνες από τον καναπέ σας. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι παρόμοια με κάτι άλλο στο σπίτι σας.

5. Πλακάκια στο μπάνιο

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας, ώστε μπορείτε να πείτε «όχι» σε πλακάκια που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Αξίζει να δοκιμάσετε πλακάκια που μοιάζουν με πέτρα, τσιμέντο ή ακόμα και ξύλο.

6. Διαφορετικές καρέκλες

Μπορείτε να κάνετε το εσωτερικό της κουζίνας σας πιο διαφορετικό, αν αγοράσετε ένα τραπέζι και καρέκλες από διαφορετικές συλλογές. Μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε!

7. Ογκώδη έπιπλα σαλονιού

Οι μεγάλοι καναπέδες δεν είναι πλέον δημοφιλείς. Τα απλά σχέδια και τα μικρά μεγέθη κερδίζουν έδαφος σήμερα. Όταν επιλέγετε έπιπλα, θυμηθείτε έναν κανόνα: όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο σας, τόσο μικρότερες θα είναι οι πολυθρόνες και ο καναπές σας.

8. Κουρτίνες

Αν πραγματικά το θέλετε, μπορείτε εύκολα να αποχωριστείτε τις διάφανες κουρτίνες σας. Τα μικρά δωμάτια θα φαίνονται πιο μεγάλα χωρίς αυτές.

9. Παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο μπορεί να είναι ήρεμο χωρίς πολύ φωτεινά χρώματα. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, η φαντασία του παιδιού μπορεί να αναπτυχθεί καλύτερα. Ένα ήρεμο δωμάτιο μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρον με παιχνίδια, αφίσες και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

10. Τοίχοι από τσιμέντο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το τσιμέντο στο σπίτι σας. Θα φαίνεται πολύ ωραίο σε ένα μοντέρνο δωμάτιο. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι ότι είναι ανθεκτικό στο νερό, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμη και στο μπάνιο.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ