2018-04-24 14:19:43
Φωτογραφία για Στον αέρα οι διαγωνισμοί για την προμήθεια 99 ασθενοφόρων
Στο «πάγωμα» και του νέου διαγωνισμού για την προμήθεια ασθενοφόρων από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας ο Αν. Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας και ο Τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου.

Όπως αναφέρει ο Τομεάρχης Υγείας, στις αρχές του 2018, με καθυστέρηση πάνω από δύο έτη, το ΕΚΑΒ προκήρυξε δύο νέους ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς (μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020) για την προμήθεια 99 συνολικά οχημάτων για τις ανάγκες τεσσάρων Περιφερειών της χώρας.

Λίγο όμως πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής προσφορών, νέες προδικαστικές προσφυγές που κατατέθηκαν από ενδιαφερόμενες εταιρίες είχαν ως αποτέλεσμα η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) να αποφασίσει την ακύρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Η επαναπροκήρυξη της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας σημαίνει, σύμφωνα με τον Τομεάρχη Υγεία, ότι έγιναν λάθη από το υπουργείο Υγείας και των εκπροσώπων τους στο ΕΚΑΒ στην συγκεκριμένη  Επιτροπή κατά τη σύνταξη των τεχνικών προδιαγραφών.

Για το λόγο αυτό ρωτά τον αρμόδιο υπουργό, εάν ισχύουν όλα αυτά καθώς και σε ποιες ενέργειες θα προβεί έτσι ώστε,  να προχωρήσει επιτέλους η διαδικασία του διαγωνισμού για την προμήθεια ασθενοφόρων που είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει από το 2015 και ακόμα να τελεσφορήσει.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ