2018-04-25 16:06:01
Φωτογραφία για Το «Λίπος»: Τι υποστηρίζει ο αρχιμαφιόζος Γεωργιανός «Εσκομπάρ» μέσα από τη φυλακή
Η δίκη του αρχηγού της γεωργιανής μαφίας Λάσα Σουσανασβίλι διεκόπη καθώς μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο συνοδεία κλιμακίου των ΕΚΑΜ, θυμίζοντας κινηματογραφική ταινία.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

«Ως προς αυτά που μου προσάπτουν θα ήθελα να δω τι στοιχεία υπάρχουν, γιατί εγώ δεν γνωρίζω τίποτα. Αυτό που θέλω πραγματικά είναι να ψάξουν καλύτερα το θέμα και να μην με εκδώσουν στη Γαλλία.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν να με στείλουν στη Γαλλία. Υπάρχει ένα παρασκήνιο και θα ήθελα ακριβώς να ξέρω τι κρύβεται πίσω από το όνομά μου», δήλωσε αποκλειστικά στον «Ε.Τ.»- μέσω των συνηγόρων του- ο αρχηγός της γεωργιανής μαφίας Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλα 14 μέλη της οργάνωσης που φέρει τον τίτλο «Κλέφτες εντός Νόμου» ή «V Vor Zakone».

Χθες η δίκη του διεκόπη για τις 2 Μαΐου, καθώς μεταφέρθηκε- συνοδεία κλιμακίου των ΕΚΑΜ, θυμίζοντας κινηματογραφική ταινία- στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, δηλώνοντας πως ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μούδιασμα.


Ο γνωστός και ως «Λίπος» ή «Χοντρός», που χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως ο «νούμερο ένα κακοποιός στον κόσμο» μιλάει για πρώτη φορά μέσα από τις φυλακές και δηλώνει «αθώος», ζητώντας  να εμφανιστεί στο δικαστήριο ο Χουάν Ρουέντα, διοικητής της ισπανικής υπηρεσίας Δίωξης Oργανωμένου Eγκλήματος και μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του «σκληρού» Γεωργιανού, ο οποίος κατηγορείται πως είναι ο αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας.

«Δηλώνω πως είμαι αθώος. Επιθυμώ στο συγκεκριμένο δικαστήριο να παρευρεθεί ο μοναδικός μάρτυρας της περιβόητης αυτής υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τον Ισπανό αστυνομικό, ο οποίος δεν εμφανίζεται να καταθέσει. Και αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έρχεται να καταθέσει για την εγκληματική οργάνωση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο φερόμενος ως αρχηγός των «V Vor Zakone», ο οποίος είχε καταδικαστεί το 2013 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε ποινή κάθειρξης 14 ετών, φυλακίστηκε στα Διαβατά αλλά αποφυλακίστηκε τελικά δύο χρόνια αργότερα, κάνοντας χρήση του Νόμου Παρασκευόπουλου για «λόγους υγείας».

Το έγγραφο των γαλλικών αρχών που ζητούν την έκδοσή του….

Σύμφωνα με  το επεξηγηματικό έγγραφο- με το οποίο οι γαλλικές αρχές ζητούν την έκδοσή του στη χώρα τους, «ορισμένα από τα αδικήματα έχουν σαφώς διαπραχθεί στην ελληνική  επικράτεια και ειδικότερα η νομιμοποίηση κεφαλαίων από παράνομη δραστηριότητα καθώς και η σύσταση συμμορίας κακοποιών».

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι γαλλικές αρχές, στο έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα ο «Ε.Τ.», «τα αρχικά αδικήματα που οδήγησαν στα ανώτερα αναφερόμενα στην ελληνική επικράτεια και δη οι κλοπές από οργανωμένη σπείρα και η απόκρυψη κλοπιμαίων προερχομένων από οργανωμένες κλοπές έχουν διαπραχθεί αποκλειστικά στο γαλλικό έδαφος».

«Αφού τα αδικήματα που- υποτίθεται- έχω διαπράξει έγιναν στην Ελλάδα γιατί θέλουν να με εκδώσουν στη Γαλλία;», διερωτάται  ο Λάσα Σουσανασβίλι και προσθέτει στον «Ε.Τ»: «Το έγγραφο το γαλλικών αρχών λέει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει συγκροτηθεί εδώ και πως το ξέπλυμα γινόταν εδώ. Άρα αναιρείται αυτό που είχαν πει αρχικά.».

«Οι γαλλικές αρχές θεωρούν ότι αυτό που θα πρέπει να υπερισχύσει έναντι του ανωτέρω αναφερόμενου προαιρετικού λόγου για τον οποίο οι ελληνικές δικαστικές αρχές έχουν την κυριαρχική κρίση, είναι επιτακτική ανάγκη για την ολοκλήρωση των ερευνών και τη διεύρυνση της αλήθειας. Ως εκ τούτου, η παράδοσή από τις ελληνικές αρχές του κυρίου SHUSHANASHVILIείναι απαραίτητη προκειμένου να συνεχιστεί η ήδη υπάρχουσα έρευνα στη γαλλία ενόψει της σύλληψης πολλών ατόμων», προσθέτουν χαρακτηριστικά οι γαλλικές αρχές ως προς τους λόγους για τους οποίους ζητούν την έκδοσή του στη χώρα τους.

Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του, διαβεβαιώνουν τις ελληνικές αρχές πως «η μεταφορά του εν λόγω ατόμου δύναται να πραγματοποιηθεί αεροπορικώς με ιατρική υποστήριξη» και ότι «υπάρχουν στη Γαλλία ειδικά σωφρονιστικά καταστήματα στην περίπτωση κρατουμένου ο οποίος χρήζει ιδιαίτερης ιατρικής παρακολούθησης».

Σημειωτέον πως τα στελέχη της οργάνωσης «Κλέφτες εντός Νόμου»  συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα στους δρόμους της Πυλαίας Θεσσαλονίκης, μετά από μυστική έρευνα που ξεκίνησε την Άνοιξη του 2017   σε Καύκασο, Νορμανδία και Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 300 Γάλλων και Ελλήνων αστυνομικών.

Όλα είχαν ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2017, όταν Γάλλοι αστυνομικοί που ερευνούσαν περιστατικά διαρρήξεων στην πόλη Καέν της βορειοδυτικής Γαλλίας, ενημέρωσαν τους Ελληνες συναδέλφους τους ότι ο ένας από τους υπόπτους αντήλλασσε τηλεφωνικές κλήσεις με «ελληνικό» κινητό που είχε ως…έδρα τη συμπρωτεύουσα.

Από τότε οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Θεσσαλονίκης κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και έθεσαν υπό επιτήρηση τον κάτοχο του κινητού, ο οποίος ήταν ο Γεωργιανός Nodar S. ή «Σούκα». Ο τελευταίος- σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.-  ήταν επικεφαλής του εκτελεστικού «βραχίονα» της ομάδας διαρρηκτών που δρούσε στη Θεσσαλονίκη και ο ένας από τους δύο άμεσους συνεργούς του φερόμενου ως γενικού αρχηγού της ρωσόφωνης μαφίας.

 Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ