2018-04-25 18:54:17
Φωτογραφία για ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αγανάκτησή προκαλεί η προκλητική αθώωση στελέχους της Χρυσής Αυγής από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αγανάκτησή της για την προκλητική αθώωση στελέχους της Χρυσής Αυγής από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το στέλεχος της ναζιστικής συμμορίας είχε επιχειρήσει να κάνει "έλεγχο" ταυτότητας, άδειας μικροπωλητή κλπ και να "συλλάβει" με τη βία έναν Πακιστανό μικροπωλητή, όμως δύο σύντροφοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον μετανάστη και προχώρησαν σε καταγγελία του τραμπούκου.

Οι αλλεπάλληλες αναβολές που ζήτησε ο δράστης είχαν ως αποτέλεσμα ο μετανάστης να έχει πλέον πεθάνει και το δικαστήριο να απαλλάξει τον κατηγορούμενο «λόγω αμφιβολιών». Είναι πρόκληση! Είναι γνωστό ότι ο «έλεγχος ταυτοτήτων και αδειών» από τους φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια αφορμή για να εξαπολύουν πογκρόμ σε βάρος μεταναστών με τις πλάτες της Αστυνομίας. Η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε μάλιστα λίγες μέρες μετά την απαράδεκτη απόφαση που καταδίκασε τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο σε καταβολή αποζημίωσης σε χρυσαυγίτες και σε μια περίοδο κατά την οποία στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο σκληρός δίσκος του φύρερ Μιχαλολιάκου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης.


Αυτά τα περιστατικά δείχνουν την ανοχή προς τη Χρυσή Αυγή από τον κρατικό μηχανισμό, που παρέχει διαρκώς νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης της. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από δύο μέρες στη Μυτιλήνη, όχι μόνο δεν έγινε ούτε μία σύλληψη ακροδεξιού τραμπούκου μετά από μια ολόκληρη νύχτα άγριων επιθέσεων ενώ τουλάχιστον 5 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, αλλά αντίθετα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 120 μεταναστών και προσφύγων. Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ξεπλένει τους φασίστες στις φιέστες της όπως το Άγιο φως, αλλά και με την πολιτική της, η οποία έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (hot spot), στην ουσιαστική αναίρεση του δικαιώματος στο άσυλο και στην κατάργηση του δικαιώματος να ταξιδέψουν σε όποια χώρα της ΕΕ επιθυμούν, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ανοικτή φυλακή προσφύγων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης μαζί με τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του κόσμου και το αντιφασιστικό κίνημα έχει μνήμη και δεν θα αφήσει τους νοσταλγούς του Χίτλερ να σηκώσουν κεφάλι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι προστάτες τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ