2018-04-27 15:19:05
Φωτογραφία για Έρχεται η Κινηματογραφική Ανοιξη στη Χίο
Ενα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ κάνει την πιλοτική του απόπειρα στη Χίο η «Κινηματογραφική Ανοιξη» εστιάζει σε νέα ταλέντα. Καλεί νέους σκηνοθέτες από χώρες που βρέχονται από θάλασσα για να παρουσιάσουν το κοινό τις πρώτες τους ταινίες.

Από την Παρασκευή 4 Μαΐου και για τρεις μέρες, το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου μάς προσκαλεί να γνωρίσουμε δημιουργούς στην πρώτη τους κινηματογραφική απόπειρα, με ταινίες που ξεχώρισαν, συζητήθηκαν και διακρίθηκαν στα διεθνή φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια. Την Ελλάδα αντιπροσωπεύει φέτος ο Γιώργος Ζώης, ο οποίος θα βρεθεί στη Χίο για να παρουσιάσει την πρώτη του ταινία «Interruption», λίγο πριν αναχωρήσει για το 71ο Διεθνές Φεστβάλ Καννών με την νέα του μικρού μήκους «Third Kind» που επιλέχθηκε στην Εβδομάδα Κριτικής.

Με μασκότ τη χιώτικη τουλίπα στην αφίσα της διοργάνωσης και σύνθημα την αναγέννηση που φέρνει η άνοιξη κυριολεκτικά (στο ίδιο το νησί, στο οποίο σκηνοθέτες και καλεσμένοι θα ξεναγηθούν με την προοπτική, γιατί όχι, κ ενός εν δυνάμει ρεπεράζ για τα μελλοντικά τους πρότζεκτ) αλλά και συμβολικά (οι πρωτοεμφανιζόμενοι νέοι σκηνοθέτες είναι εκείνοι που προχωρούν βήματα μπροστά την τέχνη του σινεμά), αυτό το νέο φεστιβάλ ελπίζει να προσελκύσει τόσο το ντόπιο κοινό, αλλά και τους φοιτητές της Χίου, φιλοδοξώντας, σταδιακά, να φιλοξενεί κόσμο από όλη την Ελλάδα, αλλά και τη γειτονική Τουρκία.

Η Χίος άλλωστε ήταν πάντα αυτό: σταυροδρόμι και κόμβος πολιτισμού.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ