2018-04-30 11:14:15
Φωτογραφία για Άνιση αντιμετώπιση Αξκων-Υπξκων που αποφοίτησαν μετά το 2011 και υπηρετούν εθελοντικά στις Ειδικές Δυνάμεις (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Ερώτηση (υπ. αριθμ. 5449/25-04-18) προς Υπουργό Εθνικής Άμυνας και ΥΠΕΚΑ, σχετικά με την «Η άνιση αντιμετώπιση των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών που αποφοίτησαν από ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ μετά το έτος 2011 και υπηρετούν εθελοντικά στις Ειδικές Δυνάμεις», κατέθεσε ο Βουλευτής ΧΑ Λαγός Ευαγγέλου Ιωάννης:

Ως γνωστόν σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου, όσοι εισέρχονται στις παραγωγικές σχολές των ΕΔ από το έτος 2011 και εντεύθεν δεν ασφαλίζονται στα ασφαλιστικά ταμεία των ΕΔ, αλλά στον ΕΦΚΑ. Ως αποτέλεσμα αυτού όσοι στελεχώνουν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ τις ειδικές δυνάμεις και των τριών όπλων, ενώ λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας, ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα στην αναγνώριση των διπλών συντάξιμων εξαμήνων.

Αυτό είναι μια ξεκάθαρη αδικία εις βάρος των εν λόγω στελεχών, καθώς ενώ υπηρετούν στις ίδιες μονάδες, διατρέχουν τους ίδιους κινδύνους και επιβαρύνεται ακριβώς το ίδιο η υγεία τους σε σχέση με τους παλιότερους συναδέλφους τους, το ελληνικό κράτος δεν τους αναγνωρίζει τα ίδια δικαιώματα Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ερώτηση:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πότε και πως θα υλοποιηθεί η μετακίνηση στελεχών Σ.Ξ. που υπηρετούν πάνω από 9 έτη σε δήμους-νομούς μη προτίμησής τους; (ΕΓΓΡΑΦΟ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ