2018-04-30 17:48:42
Φωτογραφία για ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Επίθεση σε ΜΜΕ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή την μη κάλυψη της ομιλίας Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Βουλή αλλά και τη συνεδρίαση του Eurogroup που υποδέχθηκε θετικά το αναπτυξιακό σχέδιο αντί να το «γυρίσει πίσω», όπως αναφέρονταν σε ρεπορτάζ. «Η προοπτική της καθαρής εξόδου δεν μπορεί καν να συγκριθεί με όσα διαφημίζονταν ως ''success story'' από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που θεωρούσε έξοδο από το πρόγραμμα την πιστοληπτική γραμμή που ήταν μόνο στη φαντασία της ελληνικής κυβέρνησης», υποστήριξε. Η Ν.Δ. θέτει θέμα εκλογών για τον Οκτώβριο μιλώντας για νέα εντολή μετά το τέλος του προγράμματος. «Είναι οξύμωρο αίτημα γιατί επιβεβαιώνει το τέλος του μνημονίου», σημείωσε. «Η Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης, ανησυχούν. Τους διαβεβαιώνουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους».

Κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο Υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι «η πιστοληπτική γραμμή της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου υπήρχε μόνο στην φαντασία της: Δεν είχε τεθεί ούτε καν ως σενάριο από τη μεριά των δανειστών οι οποίοι ήδη από τον Ιούνιο του 2014 θεωρούσαν ότι το 2ο πρόγραμμα είχε βγει αναντίστρεπτα εκτός πορείας».


Είπε επίσης ότι το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της Σόφιας χαιρετίστηκε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ενώ τόνισε πως καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία. Επεσήμανε, δε, ότι στις 14 Μαΐου έρχονται στην Αθήνα οι θεσμοί, όπου θα συζητηθούν τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης. Παράλληλα, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει και το ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα, αλλά και για να συνεχιστούν μέτρα που ήδη ισχύουν, καθώς υπερκαλύπτονται οι δημοσιονομικοί στόχοι. Όπως πρόσθεσε, στόχος τα κυβέρνησης είναι στον βαθμό που το επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση  της χώρας να ελαφρύνει τους πολίτες.

Αναφερόμενος στα σενάρια εκλογών, τόνισε ότι αυτές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019, ενώ επεσήμανε ότι οι πολίτες δεν θα αποδεχθούν «την παλινόρθωση των πολιτικών κομμάτων τα οποία για δεκαετίες εξέθρεψαν ένα σύστημα διαφθοράς».

Κληθείς να σχολιάσει τις διαφωνίες μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, είπε ότι ορισμένες φορές ακούγονται απόψεις που ταυτίζονται με αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και κάλεσε όλους τους βουλευτές να είναι πιο προσεκτικοί.

Επίθεση σε Βαγγέλη Μαρινάκη

«Η κυβέρνηση δεν απειλείται, ούτε συνομιλεί νύχτα. Ο κος Μαρινάκης που διώκεται για βαρύτατες ποινικές υποθέσεις και εμπορία ναρκωτικών, που ενορχηστρώνει με χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά της κυβέρνησης σε αγαστή συνεργασία με τον κο Μητσοτάκη, που έχει μετατρέψει σε σκουπιδότοπο ένα ιστορικό συγκρότημα τύπου πρέπει να το βάλει αυτό καλά στο μυαλό του. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, ούτε ντιλάρει με επιχειρηματίες. Τα άθλια δημοσιεύματα του ''Βήματος'' και των ''Παραπολιτικών'' δεν θα μείνουν αναπάντητα, όπως δεν θα μείνει αναπάντητο κανένα συκοφαντικό δημοσίευμα», υποστήριξε και γνωστοποίησε πως θα κατατεθεί μήνυση και αγωγή κατά του Β. Μαρινάκη και του Γ. Κουρτάκη. Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία, υποστήριξε και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που όπως είπε ταυτίζεται με τον Β. Μαρινάκη, να σταματήσει να τον καλύπτει. 

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ