2018-04-30 19:36:34
Φωτογραφία για H ρωσική εταιρεία Rubin προτείνει το νέο υποβρύχιο Amur 1650 για την Ινδία
Το ρωσικό σχεδιαστικό γραφείο Rubin ανακοίνωσε διά του γενικού του διευθυντή Ιγκόρ Βίλνιτ ότι θα προσφέρει το καινούριο σχέδιο υποβρυχίου Amur 1650 για τον επικείμενο ινδικό διαγωνισμό για την προμήθεια έξι νέων συμβατικών υποβρυχίων.

Ο διαγωνισμός έχει ως προϋπόθεση τη ναυπήγηση των υποβρυχίων στην Ινδία, βάση της επίσημης πολιτικής της χώρας «Make in India», που έχει σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και την δημιουργία θέσεων εργασίας. Η ρωσική πρόταση αναφέρεται ότι ανταποκρίνεται ή ξεπερνάει όλες τις επιθυμητές προδιαγραφές του ινδικού Ναυτικού.

Η Ινδία εξέδωσε πρόσφατα Αίτημα για Πληροφορίες (Request for Information -RFI) σε σχέση με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό προκειμένου να συγκεντρώσει προτάσεις από ξένες εταιρείες που διαθέτουν σχέδια συμβατικών υποβρυχίων σε παραγωγή. Η πρόταση της Rubin είναι υπό την εγγύηση του ρωσικού κράτους δια του οργανισμού εξαγωγών οπλικών συστημάτων Rosoboronexport.


Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός βέβαια, όπως και τα περισσότερα προγράμματα προμηθειών αμυντικού υλικού στην Ινδία, ασθμαίνει. Ανακοινώθηκε πρώτη φορά το 2006, πριν από 14 χρόνια! Από τότε ο διαγωνισμός πήρε πολλές αναβολές για διάφορους λόγους και βέβαια τα περισσότερα δεδομένα όσον αφορά τα διαθέσιμα σχέδια υποβρυχίων από τότε έχουν αλλάξει.

Η εταιρεία Rubin προτίθεται να βοηθήσει την Ινδία να κατασκευάσει ένα κινητήρα με πρόωση ανεξάρτητη του αέρα για την συγκεκριμένη κλάση, στα πλαίσια του διαγωνισμού που προβλέπει και την μεταφορά τεχνογνωσίας. Όλα αυτά βέβαια αφού εξασφαλιστεί έγκριση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και την Rosoboronexport.

Η Ινδία στο παρελθόν είχε προμηθευτεί δέκα υποβρύχια κλάσης Kilo από την τότε ΕΣΣΔ. Από τότε για συμβατικά υποβρύχια εμπιστεύτηκε Γερμανία και Γαλλία.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ