2018-04-30 23:07:47
Φωτογραφία για Ανασφάλιστα και καινούργια οχήματα αύξησαν την παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου αυτοκινήτων
Μετά από χρόνια αρνητικών προσήμων στην παραγωγή ασφαλίστρων για τον κλάδο αυτοκινήτων των ασφαλιστικών εταιριών το πρώτο δίμηνο του 2018 τόσο ο κλάδος αστικής ευθύνης αυτοκινήτων όσο και ο κλάδος χερσαία αυτοκίνητα ( ασφαλιστικές καλύψεις εκτός αστικής ευθύνης ) παρουσίασαν θετικό πρόσημο, έναντι του αντίστοιχου διμήνου του 2017.

Συγκεκριμένα η παραγωγή ασφαλίστρων για την αστική ευθύνη είχε αύξηση 3,1%, ενώ για τις καλύψεις εκτός αστικής ευθύνης η αύξηση της παραγωγής έφθασε το 8,0%.

Αν και δεν έχουν υπάρξει σημαντικές η μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων η αύξηση αυτή εκτιμάτε να προήλθε, κύρια, από την αύξηση του στόλου των ασφαλισμένων οχημάτων, υπό τον φόβο των προστίμων από τις διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ με τις λίστες των ασφαλιστικών εταίρων.

Οσον αφορά την αύξηση της παραγωγής εκτός της αστικής ευθύνης η εκτίμηση είναι οτι προέρχεται από την αύξηση της κυκλοφορίας καινούργιων οχημάτων (+26,9% το πρώτο τρίμηνο του 2018 σύμφωνα Σύνδεσμο Εμπόρων Αυτοκινήτων) και τις ασφαλίσεις για κλοπή οι άλλες επιπλέον καλύψεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ