2018-05-01 13:39:32
Φωτογραφία για Αλεξανδρούπολη: Ενεχυροδανειστήριο-φρούριο ήταν και άντρο τοκογλυφίας


“Φύλλο και φτερό” κάνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ένα πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων, τρεις 

υπολογιστές και δυο συσκευές αποθήκευσης δεδομένων που βρήκαν σε ένα ενεχυροδανειστήριο στην Αλεξανδρούπολη, το οποίο λειτουργούσε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας χωρίς να διαθέτει άδεια. Μάλιστα, ο 61χρονος ιδιοκτήτης του δεν περιοριζόταν στις παράνομες ενεχυριάσεις, αλλά δάνειζε και με ληστρικό επιτόκιο όσους είχαν ανάγκη από χρήματα! 

Τα ευρήματα στο ενεχυροδανειστήριο- φρούριο που ήταν θωρακισμένο με κάμερες και πόρτες ασφαλείας και το διαχειριζόταν μια 23χρονη, καθώς και όσα κατασχέθηκαν από τον εργασιακό χώρο μιας 49χρονης ακριβώς δίπλα όπου πραγματοποιούνταν αρκετές από τις συναλλαγές, εκτιμάται ότι θα αποκαλύψουν το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους. Ήδη, έχει διαπιστωθεί ότι ο 61χρονος δρούσε ως τοκογλύφος, αλλά και ότι μετέφερε από την Τουρκία σημαντικά χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα ξένων χωρών, τα οποία έκρυβε σε κρυπτές οχημάτων διαφόρων ατόμων. Φρόντιζε, μάλιστα, να μην υπερβαίνουν το νόμιμο όριο αποφεύγει τις κυρώσεις αν εντοπιστεί.


Οι αστυνομικοί κατάφεραν να παρακάμψουν το σύστημα επιτήρησης με τις κάμερες και να εισβάλλουν στο ενεχυροδανειστήριο, αλλά και στα σπίτια και τους υπόλοιπους χώρους εργασίας των δραστών. Σε αυτά, βρήκαν μεγάλες ποσότητες από κοσμήματα, ρολόγια, πλήθος κινητά, δυο βάσεις ελέγχου κοσμημάτων, μια συσκευή καθαρισμού μεταλλικών αντικειμένων, δυο πεντόλιρα, 1.000 ευρώ, χρηματικά ποσά ξένων χωρών και τραπεζικές επιταγές. Ακόμη, κατέσχεσαν ένα μικρό οπλοστάσιο που αποτελούνταν από ένα πιστόλι που εστάλη για βαλλιστική εξέταση, ένα ξίφος, ένα μαχαίρι, ένα σπρέι πιπεριού, 28 φυσίγγια των 9mm, πέντε φυσίγγια κρότου. 

Επιπλέον, ερευνάται αν οι συλληφθέντες έκαναν και παραχάραξη, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 500 ευρώ και 57 κομμάτια μαύρου χαρτιού με εντυπώματα του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ! Ακόμη, κατά τη διάρκεια της επιχείρησηςκατασχέθηκαν μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ένα ναρκωτικό χάπι, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές και 18 λαθραία πακέτα τσιγάρων. 

Ο 61χρονος και οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης που άσκησε σε βάρος τους δίωξη κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραχάραξη, αισχροκέρδεια, παραβάσεις σχετικές με τη φοροδιαφυγή, το συνάλλαγμα και τη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων, και παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί λαθρεμπορίας.

protothema.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ