2012-06-01 13:23:32
Φωτογραφία για Ανακοίνωσε τον Μπρένταν Ρότζερς η Λίβερπουλ
Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους η Λίβερπουλ απέκτησε τον Μπρένταν Ρότζερς, τον προπονητή που αποθεώθηκε από τον αγγλικό Τύπο για τη δημιουργία της "Swansealona" και εκτιμά βαθύτατα ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Μπρένταν Ρότζερς είναι ο εκλεκτός της Λίβερπουλ για τη θέση του προπονητή, καθώς η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον πρώην τεχνικό της Σουόνσι, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Η διοίκηση του συλλόγου μετά την απόλυση του Κένι Νταλγκλίς έκανε μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για δύο εβδομάδες και τελικά έκρινε πως ο κατάλληλος είναι ο Βορειοϊρλανδός.

Γιατί, όμως, επιλέχθηκε ο εν λόγω τεχνικός από τους "κόκκινους"; Απάντηση υπάρχει, αλλά είναι σύνθετη. Αρχικά, ο Ρότζερς αυτή τη στιγμή θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους προπονητές στο Νησί. Μπορεί στη Ρέντινγκ να μην ταίριαξε και να έφυγε κακήν κακώς, αλλά τα επιτεύγματά του με τη Σουόνσι, στην οποία πήγε μετά, ήταν εντυπωσιακά.


Όχι μόνο κατάφερε να οδηγήσει τους "κύκνους" στην Πρέμιερ Λιγκ και να τους κάνει την πρώτη ουαλική ομάδα που έχει αγωνιστεί στο κορυφαίο τη τάξη πρωτάθλημα της Αγγλίας, αλλά και να την κρατήσει σε αυτή. Μπορεί τα προγνωστικά να την έδιναν φέτος στα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό, αλλά η Σουόνσι ουδέποτε κινδύνεψε τερματίζοντας τελικά στην 11η θέση.

Ο ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ

Ένα ακόμη παράσημο στην ως τώρα καριέρα του Ρότζερς είναι η συνεργασία του με τον Ζοζέ Μουρίνιο και η εκτίμηση που του τρέφει ο Πορτογάλος. Ο 39χρονος ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1995 στις ακαδημίες της Ρέντινγκ. Οι "βασιλικοί" τον είχαν αποκτήσει ως παίκτη το 1990, αλλά στα 20 του ο Ρότζερς σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω μίας πάθησης στο γόνατό του. Στις ακαδημίες έκανε πολύ καλή δουλειά και έτσι το 2004 ο Μουρίνιο τον πήρε στην Τσέλσι.

Στους Λονδρέζους ανέλαβε χρέη προπονητή της ομάδας Κ18 και το 2006 πήρε προαγωγή πηγαίνοντας στις ρεζέρβες. Συν τοις άλλοις, λόγω του περάσματός του από την Τσέλσι γνωρίζει τον Στιβ Κλαρκ, τότε βοηθό του Ζοζέ Μουρίνιο και μέχρι πρότινος βοηθό του Κένι Νταλγκλίς. Ο Κλαρκ μετά την απόλυση του Νταλγκλίς είχε υποβάλλει την παραίτησή του, αλλά αυτή δεν έγινε δεκτή με αποτέλεσμα να παραμένει στο "Άνφιλντ".

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Μία από τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η FSG, εταιρία στην οποία ανήκει η Λίβερπουλ, ήταν ο προπονητής που θα αποκτηθεί να μην ξεπερνά τα 45 χρόνια, ώστε να έχει δίψα και φιλοδοξίες. Ο Ρότζερς πληροί τις προδιαγραφές, καθώς είναι μόλις 39 και δείχνει πως έχει θέσει τον πήχη για τον εαυτό του πολύ ψηλά.

Επιπλέον, του αρέσει το σύγχρονο και θεαματικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που το θέαμα που πρόσφερε πολλές φορές αυτή τη διετία η Σουόνσι γινόταν το πρώτο θέμα ή όπως λένε και οι Άγγλοι "talk of the town". Η ουαλική ομάδα είχε εκπληκτικό passing game, προσπαθούσε τηρουμένων των αναλογιών να μιμηθεί την Μπαρτσελόνα και αυτό ήταν ένα ακόμη στοιχείο που άρεσε στους ιθύνοντες της Λίβερπουλ.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το φετινό μπάτζετ της Λίβερπουλ θα είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με πέρυσι, όταν δόθηκαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για μεταγραφές. Αυτό, όμως, δεν αναμένεται να προβληματίσει ιδιαίτερα τον Ρότζερς, ο οποίος έχει συνηθίσει να κινείται με μικρά μπάτζετ και να κάνει έξυπνες μεταγραφές.

Στη θητεία του στη Σουόνσι έκανε μερικές φοβερές αγορές με πρώτη αυτή του Σκοτ Σινκλέρ, ο οποίος στοίχισε 620.000 ευρώ. Ο 23χρονος είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας και με τη φετινή του σεζόν έκανε πολλούς συλλόγους να στρέψουν πάνω του τα βλέμματά τους.

Ακόμη, η Σουόνσι έδωσε μόλις 1.8 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει φέτος τον Μίκαελ Βορμ, τον καλύτερο τερματοφύλακα της Πρέμιερ Λιγκ βάσει εμφανίσεων μετά τον Τζο Χαρτ, ενώ στα αξιοσημείωτα ήταν και ο δανεισμός του Γκίλφι Σίγκουρντσον, παίκτη αποκάλυψη μαζί με τον Παπίς Σισέ από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ρόντζερς θέλει να πάρει μαζί του στη Λίβερπουλ τον Ισλανδό, ο οποίος δεν έχει υπογράψει στη Σουόνσι, που ήταν ως τώρα μία ανάσα από την αγορά του.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ