2018-05-02 22:56:10
Φωτογραφία για «Ταρακουνήθηκε» η Αττική από τα 4,1 Ρίχτερ
Σημειώθηκε στις 23:50 το βράδυ της Τρίτης - Λέκκας Έχει σημασία ότι δεν γίνεται διασπορά

των επικέντρων στον Ωρωπό ή το Νότιο Ευβοϊκο που έχουν δώσει σεισμούς και 6 Ρίχτερ

Ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους της Αττικής ο σεισμός των 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ - όπως ανακοίνωσε τελικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και όχι 4,2 Ρίχτερ όπως ήταν η αρχική αυτόματη λύση - που σημειώθηκε στις 23:50 το βράδυ της Τρίτης με επίκεντρο 29χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας στην περιοχή του Καπανδριτίου.

Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε αρκετές περιοχές λόγω του μικρού εστιακού της βάθους, που σύμφωνα με τους επιστήμονες ήταν της τάξης των 7-8χλμ.

Μετά την ασθενή, όπως την χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι, σεισμική δόνηση καταγράφηκε άλλος ένας σεισμός μεγέθους 2,7 Ρίχτερ βορειοδυτικά του σεισμού των 4,1 Ρίχτερ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας χαρακτήρισε τη δόνηση της Πρωτομαγιάς ως συνέχεια των σεισμών που σημειώθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου στην περιοχή του Μαραθώνα.


Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στο βορειοδυτικό άκρο της Πεντέλης προς τη Σταμάτα ενώ είχαν προηγηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα δεκάδες δονήσεις με μεγαλύτερη αυτή των 3,8 Ρίχτερ στην ακτογραμμή Ραφήνας-Νέας Μάκρης.

Όπως εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 «έχουμε ένα σύστημα ρηγμάτων που δραστηριοποιείται και δίνει αυτούς τους μικρούς σεισμούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτά τα ρήγματα δεν μπορούν να δώσουν μεγαλύτερους σεισμούς».

Ο κ. Λέκκας τόνισε ακόμα ότι «έχει σημασία ότι δεν γίνεται διασπορά των επικέντρων και έτσι δεν θα μεταναστεύσει η δραστηριότητα στον Ωρωπό ή το Νότιο Ευβοϊκό» υπενθυμίζοντας σε άλλη συνέντευξή του ότι το ρήγμα του Ωρωπού είχε δώσει το 1960 σεισμό 6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ