2012-06-01 13:39:49
Φωτογραφία για Νέα γκάφα γύρω από τα αμυντικά-εξοπλιστικά έκανε κορυφαίο στέλεχος  του ΣΥΡΙΖΑ..
Οι ανύπαρκτες…φρεγάτες, το στέλεχος του ΣΥΡΙΣΑ και ο Γερμανός Υπουργός ‘Αμυνας Νέα γκάφα γύρω από τα αμυντικά-εξοπλιστικά έκανε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μέλιστα μετά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Πεντάγωνο.

Πρόκειται για τον κ. Μπαλάφα που μετά το »θα το ρισκάρουμε»’ που είπε για την Τουρκία δήλωσε τώρα ότι από τηλεοράσεως ότι .. «πληρώνουμε τις Γαλλικές φρεγάτες και τα υποβρύχια που γέρνουν»!

Για τα δεύτερα είναι έτσι, το ξέρουν και οι …γάτες! Όμως …γαλλικές φρεγάτες δεν έχουμε αγοράσει, παρά τις πολλές και μακροχρόνιες – από το 2008 (;) – πιέσεις του Παρισιού από την εποχή Σαρκοζί -Κραμανλή.

Το θέμα δεν είναι απλό: Δεν είναι ένα λάθος που ειπώθηκε και πάει…Αφενός όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Σερ. Μηχιώτης ( στο onalert) το ερώτημα αυτό – για δήθεν πραγματοποιημένη (!) αγορά γαλλικών φρεγατών – ετέθη ερώτημα στον Υπουργό και στους Αρχηγούς την περασμένη Τρίτη κατά την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- κ. Αλ. Τσίπρα και η απάντηση ήταν βεβαίως αρνητική.


Γιατί αμέσως μετά - την επόμένη ή μεθεπομένη – ο κ. Μπαλάφας συνέχισε από τηλεοράσως το λάθος; Ποιά πολιτική σκοπιμότητα εξυπηρετούσε; Ή ήταν, όπως πιστεύουμε, μόνο έλλειψη συντονισμού στον ΣΥΡΙΖΑ- εξίσου όμως επικίνδυνη με τα όποια πολιτικά »παιγνίδια» γύρω από την άμυνα.

Οι ανύπαρκτες…φρεγάτες, το στέλεχος του ΣΥΡΙΣΑ και ο Γερμανός Υπουργός ‘ΑμυναςΌμως πρέπει να σημειώσουμε και κάτι άλλο: Ότι αυτό που είπε ο κ. Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο είχε πει σε δήλωσή του πριν από λίγες σχετικά ημέρες ο Υπουργός Αμυνας της κ. Μέρκελ, ο κ . κ. Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Die Zeit» ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.Μόνο που στην θέση των φρεγατών είχε βάλει – ψευδώς πάλι – … 60 γαλλικά αεροσκάφη Ραφάλ! Την δήθεν αγορά των …φρεγατών την είχαν βγάλει στην πιάτσα πριν μερικούς μήνες τις είχαν …βγάλει στην πιάτσα πριν μερικούς μήνες διάφοροι φιλογερμανικοί κύκλοι την έχουν ξαναχρησιμοποιήσει πριν μερικούς μήνες : Τότε έλεγαν ότι θα πάρουμε …6 φρεγάτες από την Γαλλία αλλά και …400 καινούργια τάνκς από τις ΗΠΑ. (είχαν σκόπιμα μπερδέψει την δωρεάν παραχώρηση μεταχειρισμένων…).

Όπως μπορεί να δεί κανείς πίσω από τα »λάθη» αυτά των Γερμανών μάλλον κρύβονται »παιγνίδια» άλλα! Ο κ Μεζιέρ ήθελε και να »κάψει» τυχόν δουλειά των Γάλλων και να εκθέσει – κυρίως αυτό – την Ελλάδα: ότι δηλαδή ενώ δανείζετα,ι σπαταλά χρήματα σε εξοπλισμούς!Έχει σημασία λοιπ΄’ον να μην τσιμπάμε σδώ στην Ελλάδα και για να εντυπωσιάσουμε »πετάμε» ό,τι ακούμε ή διαβάζουμε. Ιδίως όταν εκπροσωπούμε ένα κόμμα το οποίο έχει ενημερωθεί πρόσφατα επισήμως και ξέρει πώς δεν αγοράζουμε τίποτα διότι δεν υπάρχει …λέπι!
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ιστορία του ελληνικού καφέ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ιστορία του ελληνικού καφέ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ