2018-05-03 23:58:05
Φωτογραφία για Έκτακτη ανακοίνωση από το Twitter - Αλλάξτε τους κωδικούς σας
         Η εταιρεία Twitter Inc κάλεσε εκτάκτως την Πέμπτη το βράδυ τους περισσότερους από 330 εκατομμύρια χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών τους.   Ο λόγος είναι μια δυσλειτουργία εξαιτίας της οποίας ορισμένοι από αυτούς αποθηκεύτηκαν σε μη κρυπτογραφημένα κείμενα στο εσωτερικό δίκτυό της..                     Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι έχουν κλαπεί οι κωδικοί, όμως απηύθυνε έκκληση σε όλους τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς τους για προληπτικούς λόγους.   Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση, αλλά δεν διευκρίνισε πόσοι από τους κωδικούς εκτέθηκαν με αυτόν τον τρόπο.     Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο blog του Twitter, το πρόβλημα εντοπίστηκε και διορθώθηκε άμεσα.   Ωστόσο η εταιρεία ζητά από τους χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς τους προληπτικά.  


      «Σε μία κίνηση υπερβάλλουσας προσοχής, σας ζητούμε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο αλλαγής του κωδικού σας», σημειώνει το Twitter.   Όπως εξηγεί η εταιρεία, κατά την εγγραφή και την είσοδο των μελών του, ακολουθείται μια τυπική, κρυπτογραφική διαδικασία που διασφαλίζει τη μυστικότητα των κωδικών.   Στην ανακοίνωσή της, η εταιρεία χρησιμοποιεί τον όρο bug (τεχνική δυσλειτουργία/αστοχία), υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο, έστω και εμμέσως, ότι δεν πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό.  

Twitter Support

✔@TwitterSupport

We recently found a bug that stored passwords unmasked in an internal log. We fixed the bug and have no indication of a breach or misuse by anyone. As a precaution, consider changing your password on all services where you’ve used this password. https://blog.twitter.com/official/en_us/topics/company/2018/keeping-your-account-secure.html  11:04 μ.μ. - 3 Μαΐ 2018

Keeping your account secure

An update on your account security.

blog.twitter.com

2.145

6.952 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ