2018-05-05 20:04:19
Φωτογραφία για Αποδέσμευση προσωπικού Ενόπλων Δυνάμεων από τα Hot Spot (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Ο Βουλευτής ΧΑ Κασιδιάρης Παναγιώτη Ηλίας, κατέθεσε ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 5619/03-05-2018) προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Αποδέσμευση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από τα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών».

Από το έτος 2015 και εντεύθεν όταν η λαθρομεταναστευτική κρίση στην χώρα μας έφτασε στο αποκορύφωμα, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανέλαβε την ευθύνη της δημιουργίας και στελέχωσης συγκεκριμένων δομών φιλοξενίας- κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών.

Παρά τις ισχυρές αντιρρήσεις που εξέφρασε ο «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», οι δομές δημιουργήθηκαν, και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποσπάστηκε ή μετατέθηκε με σκοπό την στελέχωση των εν λόγω δομών.

Στην πράξη αποδείχθηκε ότι η δέσμευση του προσωπικού έχει ήδη οδηγήσει σε μείωση των εκπαιδευτικών και άλλων δραστηριοτήτων, ειδικά στην παραμεθόριο, σε καταπόνηση προσωπικού και μέσων καθώς και σε επιβάρυνση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Η συμμετοχή με κάθε τρόπο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στα κέντρα υποδοχής, δεν περιλαμβάνεται στα καθήκοντα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως αυτά αποτυπώνονται στους στρατιωτικούς κανονισμούς, εγκυμονεί δε κινδύνους για Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ερώτηση: (κλικ στην παρακάτω φωτό για μεγέθυνση)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Αποστολή» της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο Hot Spot του Βόλου (ΕΓΓΡΑΦΟ)
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ