2018-05-07 17:07:19
Φωτογραφία για Η νέα όψη της κεντρικής πλατείας Νυμφών στη Βουλιαγμένη
Σε μια ριζικά νέα μελέτη φαίνεται ότι καταλήγει η δημοτική αρχή των 3Β ως προς την ανάπλαση της πλατείας Νυμφών στη Βουλιαγμένη.

Θυμίζουμε ότι η αρχική πρόταση έγινε casus belli για την τοπική κοινωνία που ξεσηκώθηκε και ανάγκασε τελικώς τον Δήμαρχο να στείλει πίσω τη μελέτη για αναθεώρηση.

Όπως παρουσιάζει αποκλειστικά το 3vita.gr, η προσέγγιση των μελετητών άλλαξε σημαντικά, μεγαλώνοντας τους χώρους πρασίνου και τροποποιώντας το χρωματισμό των υλικών, ώστε η εικόνα της τσιμεντοποίησης να μένει στο παρελθόν.

Άλλωστε, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, επήλθαν σημαντικές αλλαγές στην πρώτη πρόταση:

Η οδός Ερμού παραμένει διπλής κυκλοφορίας και θα μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας

Η οδός Παντελεήμονος δεν αλλάζει φορά.

Θα διατηρηθεί ο σημερινός χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων (με όριο τα 140 τετραγωνικά μέτρα που καταλαμβάνει η Aqua Marina).

Τη νέα μελέτη θα κληθεί να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 στη συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. ώστε να συνταχθεί η τελική μελέτη εφαρμογής του έργου.

Τη συγκεκριμένη ανάπλαση θα χρηματοδοτήσει – σύμφωνα με το μέχρι σήμερα προγραμματισμό – η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ, που έχει συμφωνήσει σε ένα πακέτο ανταποδοτικών ωφελειών προς την τοπική κοινωνία, για την επιβάρυνση που θα υποστεί από την ανακαίνιση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ