2018-05-07 19:37:14
Φωτογραφία για Ποια μέτρα έχει λάβει το ΥΠΕΘΑ για διευκόλυνση των Στρατιωτικών και των οικογενειών τους; (ΕΓΓΡΑΦΟ)
Ο Βουλευτής Μπαργιώτας Αθανασίου Κωνσταντίνος, κατέθεσε ερώτηση (Αρ. Πρωτ. 5655/04-05-2018) προς τo Υπουργείo Εθνικής Άμυνας με θέμα: «Στήριξη των στρατιωτικών και των οικογενειών τους».

Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων είναι μια κοινωνική ομάδα με ιδιαίτερα προβλήματα. Οι στρατιωτικοί είναι, ίσως, η μοναδική κοινωνική ομάδα, η οποία από την είσοδο της στο στράτευμα (στρατιωτικές σχολές, σχολεία εφαρμογής) σε ηλικία 18 ετών έως και την αποστρατεία σε ηλικία 58 πλέον ετών, δεν λαμβάνει ποτέ μόνιμη οργανική θέση, αλλά μετακινείται συνεχώς. Η συχνή αλλαγή κοινωνικού και σχολικού περιβάλλοντος δημιουργεί πολλά προβλήματα στις οικογένειες.

Για παράδειγμα, οι σύζυγοι των στρατιωτικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα στην πλειοψηφία τους παραμένουν στην ανεργία, διότι λόγω των συχνών μεταθέσεων η πρόσληψη δεν είναι εύκολη. Έτσι, πέραν των άλλων, δεν δίνεται η δυνατότητα στις συζύγους να συμβάλλουν στο οικογενειακό εισόδημα.

Επιπλέον, υπάρχουν προβλήματα η λύση των οποίων απαιτεί διάθεση κονδυλίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η καταβολή του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών που προβλέπει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Επίσης, η καταβολή Διαβάστε αναλυτικά την σχετική ερώτηση:
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ