2018-05-08 17:34:24
Φωτογραφία για Προσοχή γονείς! Όσα πρέπει να ξέρετε πριν βάλετε την κουβερτούλα μέσα στην κούνια του μωρού
Με την πληθώρα χαριτωμένων βρεφικών κουβερτών στην αγορά μπορεί να είναι δύσκολο να ΜΗΝ βάλεις μια στο μωρό σου.

Αλλά η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συστήνει στους γονείς να μην βάζουν μαξιλάρια, παπλώματα, κουβέρτες ή άλλα μαλακά κλινοσκεπάσματα στις περιοχές ύπνου των βρεφών τους ως προφύλαξη έναντι του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου των βρεφών (SIDS).

Ενώ ο κίνδυνος του SIDS μειώνεται όσο μεγαλώνει το μωρό σας, η Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτικών Προϊόντων αναφέρει ότι η πλειοψηφία των θανάτων των νεογνών που σχετίζονται με τον ύπνο έχει δεδομένα σχετικά με την ασφυξία και περιλαμβάνει μαξιλάρια, παπλώματα και επιπλέον κλινοσκεπάσματα.

«Τα μαξιλάρια, τα παπλώματα, οι κουβέρτες, τα σεντόνια και άλλες μαλακές επιφάνειες είναι επικίνδυνα όταν τοποθετούνται κάτω από το βρέφος ή παραμένουν χαλαρά στην περιοχή ύπνου του βρέφους και μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο SIDS έως και πέντε φορές ανεξάρτητα από τη θέση του ύπνου», εξηγεί η AAP.


Αν και δεν υπάρχει καμία έρευνα που να δείχνει πότε είναι 100% ασφαλές να έχουν τέτοια αντικείμενα στο κρεβάτι τους τα παιδιά σας, οι οδηγίες της AAP προτείνουν να περιμένετε έως ότου το παιδί σας γίνει ενός – 1,5 έτους πριν δώσετε μαξιλάρια και κουβέρτες. Η AAP προτείνει επίσης την αναζήτηση ασφαλών εναλλακτικών λύσεων σε κουβέρτες όπως φορμάκια, υπνόσακους και κουβέρτες που μπορούν να φορεθούν. Κατά συνέπεια, η απόφαση για το πότε να δώσετε στο παιδί σας μια κουβέρτα μπορεί να γίνει σε συνεννόηση με τον παιδίατρο του παιδιού σας.

Για να μπορεί το μωρό να είναι ασφαλές με μια κουβέρτα μέσα στην κούνια του, θα πρέπει να μπορεί να κυλήσει χωρίς βοήθεια και ομαλά και προς τις δύο κατευθύνσεις. Επίσης, θα πρέπει να έχει καλό έλεγχο του κεφαλιού. Εκτός από τη δυνατότητα να κυλήσει, μια άλλη ένδειξη ότι το μωρό σας είναι έτοιμο για κουβέρτα, είναι όταν μπορεί να απομακρύνει την κουβέρτα από το πρόσωπό του χωρίς βοήθεια. Αλλά τελικά, η κατάλληλη στιγμή για να δώσετε στο παιδί σας μια κουβέρτα είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρετε μόνο με βάση τις οδηγίες που έχει δώσει ο παιδίατρος του παιδιού σας και τις τρέχουσες οδηγίες του AAP.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ