2018-05-08 23:51:09
Φωτογραφία για Πτώση της παγκόσμιας παραγωγής οίνου τα τελευταία χρόνια
Πίνετε όσο κρασί δικαιούστε κάθε χρόνο; Σύμφωνα με τα στατιστικά, στην παγκόσμια αγορά αντιστοιχούν σε κάθε άτομο λιγότερα από πέντε φιάλες το χρόνο. Η προσφορά έχει μειωθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Η παραγωγή οίνου μειώθηκε για το 2017, μειώνοντας την παγκόσμια παραγωγή στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1957 σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV). Αυτό οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες.

Συνολικά, ο συνολικός όγκος που παράχθηκε το 2017 ήταν 250 εκατομμύρια εκατόλιτρα - το ισοδύναμο 33,3 δισεκατομμυρίων φιαλών κρασιού - ή περίπου τεσσερισήμισι μπουκάλια ανά άτομο ετησίως. Όμως από αυτά καταναλώθηκαν μόνο τα 243 εκατομμύρια εκατόλιτρα.

Εντούτοις, το γεγονός αυτό θα μπορούσε να έχει κακό αποτέλεσμα για τις εταιρείες κρασιού που πωλούν λιγότερο ακριβό κρασί, επειδή έχουν μικρότερα περιθώρια κέρδους. Τα φθηνότερα κρασιά θα μπορούσαν να δουν αύξηση της τιμής.


Οι τρεις μεγάλοι παραγωγοί είναι η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία. Ήταν στην Ισπανία όπου η παραγωγή έπεσε, κατά 20% στα 31,1 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Η πτώση όμως δεν ήταν αρκετή για να εμποδίσει την Ισπανία να είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας οίνου κατ 'όγκο.

Η παραγωγή οίνου από την Ιταλία, την μεγαλύτερη χώρα παραγωγής οίνου στον κόσμο, μειώθηκε κατά 17% στα 42,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Αν και οι Ιταλοί παρήγαγαν 42,5 εκατομμύρια εκατόλιτρα πέρυσι, η χώρα εξήγαγε μόνο 20,6 τοις εκατό.

Η Γαλλία (36,7 εκατομμύρια εκατόλιτρα, κατά 19% χαμηλότερα) και η Ιταλία κυριαρχούν στην αγορά από πλευράς εσόδων. Σε αντίθεση με την Ισπανία, και οι δύο χώρες εξάγουν λιγότερο από το μισό από ό, τι παράγουν από την άποψη του όγκου, αλλά αντισταθμίζουν από τις τιμές τους στην αγορά.

Η Γερμανία είναι ο δέκατος μεγαλύτερος παραγωγός, ο οποίος παράγει 8,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα - πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Αργεντινή, την Κίνα, τη Νότια Αφρική και τη Χιλή. Η Γερμανία παρέμεινε επίσης κορυφαίος εισαγωγέας οίνου, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Οι αφρώδεις οίνοι φαίνεται να αντιστέκονται στην τάση, αυξάνοντας κατά 11,2% το συνολικό όγκο παραγωγής.

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι η παραγωγή πέρυσι είχε μειωθεί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων των παγετών της άνοιξης, της ξηρασίας και των καταιγίδων. Οι κύριες περιοχές που επλήγησαν ήταν το Μπορντό και η Καμπανία. Η τελευταία φορά που η Γαλλία είχε τόσο χαμηλό όγκο παραγωγής ήταν το 1957, όταν ο παγετός της άνοιξης κατέστρεψε επίσης τα σταφύλια. Παρόμοια προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

Στη Νότια Αμερική υπήρξε μια μικτή εικόνα, η οποία θεωρήθηκε ότι έπεσε κάτω από την κλιματική διαταραχή που προκάλεσε ο El Nino, ο οποίος προκάλεσε μεγάλη πτώση εκεί το 2016. Στη Χιλή, είχαμε επιδείνωση, αλλά η Αργεντινή είδε αύξηση της παραγωγής.

Η παραγωγή κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέμεινε «πολύ υψηλή», σύμφωνα με την έκθεση του OIV, σε 23,3 εκατομμύρια εκατόλιτρα. Η Αυστραλιανή παραγωγή οίνου και η παραγωγή κρασιού της Νότιας Αφρικής αυξήθηκαν.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ