2012-06-01 17:43:55
Φωτογραφία για Χρήματα και ίση μεταχείριση για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης ζητούν οι Έλληνες και οι Κύπριοι.
Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση από την ΕΕ για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης ζητά, σύμφωνα με ειδική έκδοση του Ευρωβαρόμετρου, το 95% των Ελλήνων και το 80% των Ευρωπαίων πολιτών.

Χρήματα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης ζητούν οι Έλληνες

Οι Έλληνες σε ποσοστό 89% και οι Κύπριοι σε ποσοστό 93% είναι οι πολίτες της ΕΕ που υποστηρίζουν περισσότερο ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο θα πρέπει να κατανέμεται ισομερώς μεταξύ των κρατών μελών. Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 80%.

Επίσης, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, επτά περίπου στους δέκα Έλληνες

(24η θέση μεταξύ των «27») και το 84% των πολιτών στην Ε.Ε. δηλώνουν ότι η χώρα τους είναι ασφαλής.

Ποσοστό της τάξης του 58% των Ελλήνων (60% στην Ε.Ε.) δηλώνουν ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους, κυρίως λόγω των διακρίσεων που τους ασκούνται, ενώ το 67% των συμπολιτών μας (73% στην ΕΕ) πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ίδιοι οι μετανάστες δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν.

Επίσης, το 70% των Ελλήνων και το 67% των πολιτών στην Ε.Ε. τάσσονται υπέρ της δυνατότητας να μετακινείται κανείς εντός της Ε.Ε. χωρίς συνοριακούς ελέγχους.

Ακόμη, τρεις στους δέκα Έλληνες (ποσοστό 32%) και περίπου πέντε στους δέκα Ευρωπαίους (53%) θεωρούν ότι η μετανάστευση ενισχύει οικονομικά και πολιτιστικά τη χώρα τους.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ