2024-03-07 08:50:18
Φωτογραφία για Νέα Υόρκη: Εθνοφρουρά στο μετρό για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας
Χίλια μέλη της Εθνοφρουράς της πολιτείας της Νέας Υόρκης, το ισοδύναμο των στρατιωτικών, και της αστυνομίας αυτής της πολιτείας θα αναπτυχθούν στο μετρό της αμερικανικής μεγαλούπολης για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα, έπειτα από μια σειρά περιστατικών, ανακοίνωσε σήμερα η Δημοκρατική κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

Αυτή η ανακοίνωση έλαβε χώρα έπειτα από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στα μέσα Φεβρουαρίου σε έναν σταθμό του Μπρονξ, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ένας οδηγός του μετρό δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι, σε έναν σταθμό του Μπρούκλιν.

Ο αριθμός των σοβαρών εγκλημάτων στο δίκτυο μεταφορών εκτοξεύτηκε κατά 50%, τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα το 2023.

«Αυτές οι αποτρόπαιες και αναίσχυντες επιθέσεις εναντίον του δικτύου μας του μετρό δεν θα γίνουν ανεχτές», υπογράμμισε η κυβερνήτρια.


Η ανάπτυξη των στρατιωτών της Εθνοφρουράς θα έχει στόχο να βοηθήσει την αστυνομία της Νέας Υόρκης, προκειμένου να ενισχύσει τους ελέγχους στις τσάντες των επιβατών στους σταθμούς με τη μεγαλύτερη κίνηση.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο Δημοκρατικός Έρικ Άνταμς, ένας πρώην αρχηγός της αστυνομίας που εξελέγη το 2021 με την υπόσχεση να επαναφέρει την ασφάλεια στην πόλη μετά την πανδημία Covid, ανακοίνωσε επίσης την ενίσχυση αυτών των ελέγχων.

Η Κάθι Χόκουλ υποσχέθηκε την τοποθέτηση επιπλέον καμερών κλειστού κυκλώματος και ανακοίνωσε το σχέδιο να απαγορεύεται ευκολότερα η πρόσβαση στο μετρό στα άτομα που έχουν καταδικασθεί επειδή επιτέθηκαν εναντίον ενός εργαζόμενου του συστήματος μεταφορών.

Πριν από τα περιστατικά που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια, το σοβαρότερο συμβάν είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2022, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ μέσα σε έναν συρμό στο Μπρούκλιν, σε ώρα αιχμής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ