2018-05-09 19:45:34
Φωτογραφία για Διπλασιασμό των παχύσαρκων ατόμων στη Ρωσία την τελευταία πενταετία δείχνουν τα στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Υγείας!
Μια νέα αρνητική τάση της σύγχρονης ρωσικής κοινωνίας, σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείου Υγείας της Ρωσίας, αποτελεί η παχυσαρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, καταγράφηκε μία αύξηση της τάξεως του 50% των παχύσαρκων ατόμων μέσα στο διάστημα της τελευταίας πενταετίας. Το θετικό είναι ότι παράλληλα με αυτήν την τάση, κατέγραψε και μια αύξηση του αριθμού των Ρώσων που γυμνάζονται ή αθλούνται, η οποία έφθασε το 34,2%.

«Στα τελευταία πέντε χρόνια (2011-2016) ο δείκτης των παχύσαρκων ατόμων αυξήθηκε κατά 45,4%, δηλαδή από τα 856,5 παχύσαρκα άτομα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού έφθασε στα 1245,5 άτομα ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας.

Ο Σεργκέι Μποϊτσόφ, αρμόδιος του τμήματος προληπτικής ιατρικής του ρωσικού υπουργείου Υγείας, δηλώνει ότι τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε στατιστικά δεδομένα που δείχνουν ότι η παχυσαρκία εντοπίζεται κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων που κάνει ο κόσμος, και «ως παράγοντας κινδύνου όλο και πιο συχνά αναφέρεται στις διαγνώσεις».

Παράλληλα, το 2016 ο αριθμός των ατόμων που γυμνάζεται ή αθλείται συστηματικά, έφθασε το 34,2%.

Ο Μποϊτσόφ επεσήμανε επίσης ότι πιο ακριβή στοιχεία για την παχυσαρκία θα προκύψουν από τις επιδημιολογικές έρευνες οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: newsbeast.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ