2018-05-10 07:25:17
Φωτογραφία για Σκέψεις για επίταξη των λεωφορείων στην Πάφο
Το υπουργείο Μεταφορών προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση νέας παρατεταμένης απεργίας στις αστικές συγκοινωνίες Πάφου (ΟΣΥΠΑ) περιλαμβανομένης και της επίταξης των λεωφορείων. Ήδη, η υπουργός Βασιλική Αναστασιάδου ζήτησε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία και τελεί εν αναμονή. Παράλληλα, εστάλησαν και διευκρινιστικές ερωτήσεις, αφού θεωρείται πλέον ότι δεν μπορεί να αφήνονται μετέωροι χιλιάδες επιβάτες περιλαμβανομένων μαθητών, συνταξιούχων αλλά και τουριστών.

Στο μεταξύ, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών υπέβαλε νέα πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) εισηγούμενος την έγκριση άλλων περίπου €550.000 εκτός από τις €700.000 που δόθηκαν ήδη στην εταιρεία από την αρχή του χρόνου. Αν υπολογίσει κανείς ότι στην εταιρεία αναλογούν περίπου €200.000 τον μήνα, ουσιαστικά η εταιρεία με την εισήγηση του γ.δ. του υπουργείου θα εισπράξει από τώρα το ποσό που θα εισέπραττε μέχρι τις 30 Ιουνίου (περίπου €1,2 εκατ.) και μάλιστα χωρίς να υπολογιστούν τυχόν υπερπληρωμές που έπρεπε να επιστραφούν στο δημόσιο από την εταιρεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, θέση του υπουργείου είναι ότι δεν θα δοθούν άλλα χρήματα την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, κάτι με το οποίο ωστόσο φέρεται να διαφωνεί η εταιρεία, η οποία θεωρεί πως τα χρήματα που εισηγείται το υπουργείο να δοθούν από τώρα, αφορούν μόνο στην περίοδο μέχρι τον Ιούνιο και στη συνέχεια προφανώς θα διεκδικήσει επιπλέον χρήματα, οπόταν φαίνεται πως η πρόταση του υπουργείου δεσμεύει μόνο το κράτος.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ΚΕΑΑ δεν φαίνεται να είναι έτοιμη να εγκρίνει την εισήγηση του γενικού διευθυντή του υπουργείου, οπόταν θεωρείται δεδομένη νέα ανωμαλία και αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», που η υπουργός εξετάζει και την επιλογή της επίταξης των περίπου 105 λεωφορείων της εταιρείας η οποία εξυπηρετεί περίπου 15.000 επιβάτες.

Στέλεχος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ανέφερε τον «Φ», πως η επιλογές του υπουργείου συνιστούν άνευ όρων παράδοση στις απαιτήσεις της εταιρείας. Υπέδειξε, επίσης, πως με την επιλογή του το υπουργείο παραβλέπει την υποχρέωσή του να ανακτήσει τυχόν υπερληρωμές, οι οποίες σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε περίπου €8 εκατ. μόνο για την Πάφο.

Η ίδια πηγή ανέφερε, επίσης, ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το κράτος πληρώνει προκαταβολικά χωρίς να προσκομιστεί από τον ανάδοχο ισόποση εγγυητική, κάτι το οποίο ίσως αφήσει εκτεθειμένο το δημόσιο.

Στο μεταξύ, επικρατεί αναβρασμός ύστερα από τις πληροφορίες ότι αρχίζει νέα επ’ αόριστον απεργία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ