2018-05-10 14:51:39
Φωτογραφία για Πηνειός όπως Έβρος!
Του Ηλία Προύφα

Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το 730 Τάγμα Μηχανικού από τον Αμπελώνα της Λάρισας, τις αντίστοιχες μονάδες Μηχανικού της παραμεθορίου. Αυτό τουλάχιστον απέδειξε για μία ακόμη φορά σήμερα, κατά τη διεξαγωγή της άσκησης κατασκευής πλωτής γέφυρας στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πλωτών Μέσων (ΚΕΠΜ) της 1η ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ στην ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Παρουσία αρκετών εφέδρων από όλη τη Θεσσαλική περιφέρεια, το μάχιμο 730 ΤΜΧ, με επικεφαλή τον Αντισυνταγματάρχη Διοικητή Χρήστο Μαδούρο και υπό την καθοδήγηση του Ταξίαρχου  Μηχανικού του σχηματισμού Ανδρέα Κωνσταντίνου, πραγματοποίησε επίδειξη στην κατασκευή πλωτής γέφυρας και σχεδίας από υλικό γεφυροσκευής ΡΜΡ.

Όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση, το υλικό ΡΜΡ του 730 ΤΜΧ Γ/Φ είναι ρωσικής κατασκευής και προέλευσης πρώην Αν. Γερμανίας, με το οποίο δύναται να κατασκευαστούν πλωτές γέφυρες και σχεδίες ποικίλων διαστάσεων και δυνατοτήτων. Για την κατασκευή των γεφυρών και την προώθηση των σχεδίων χρησιμοποιούνται λέμβοι LCB-25, ελληνικής κατασκευής.

Την άσκηση εκτός των μελών των ΣΕΑΝ, παρακολούθησε και ο Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγος Άγγελος Ιλαρίδης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας Θανάση Παιδή.

Δείτε φωτό του kranosgr
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ