2018-05-10 17:24:38
Φωτογραφία για Ηράκλειο: Τα προβλήματα δεν «λυγίζουν» τους πυροσβέστες
Ετοιμοι είναι οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος στο Ηράκλειο και την Κρήτη γενικότερα, αποδεικνύοντας πως τα προβληματα δεν μπορούν να τους «λυγίσουν».

Αυτό αποδείχθηκε και στη διάρκεια της επίσκεψης του Υπαρχηγού στην Κρήτη και στη συνάντηση με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης.

 

Οπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της συνάντησης στο Ηράκλειο με τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Ματθαιόπουλο, παρουσία του Περιφερειακού Διοικητή Κρήτης Αρχιπύραρχο Γιάννη Μαραγκάκη  και τον Διοικητή Νομού Ηρακλείου Πύραρχο Μανώλη Δαμουλάκη, συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Αυτό που τονίστηκε είναι ότι τα προβληματα είναι αρκετά, όμως η προσπαθεια για την αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων, όπου και όταν αυτά καταγραφούν, θα είναι μεγάλη και καίρια.


 

Οι πυροσβεστες, χωρίς επαρκές προσωπικό και με εξοπλισμό ελλιπή πολλές φορές, επιτελουν με το παραπάνω το καθήκον τους.

 

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος τα παρακάτω θέματα:

«Συντήρηση υλικοτεχνικού εξοπλισμού και οχημάτων. Μέσα ατομικής προστασίας. Υπερεργασία προσωπικού-Επιφυλακές. Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών στην Περιφέρεια Κρήτης. Βαθμολογική εξέλιξη υπαλλήλων-Μισθολόγιο. Προκήρυξη σχολής Αρχιπυροσβεστών. Ανακατανομή της οργανικής δύναμης στις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης με αφορμή την ενσωμάτωση-μονιμοποίηση των πρώην τριετών υπαλλήλων».

 

Υπενθυμίζεται ότι η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου, έχοντας την ευθύνη της ασφάλειας και της προστασίας της ζωής των πολιτών και της περιουσίας τους καθώς και του φυσικού πλούτου του Νομού Ηρακλείου από τους κινδύνους των πυρκαγιών και λοιπών θεομηνιών, εχει ενημερώσει τους πολίτες και εχει ζητήσει την συνεργασία τους στην προσπάθειά της για την αντιμετώπιση των υπαίθριων πυρκαγιών.

 

Πηγή: ekriti
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ