2018-05-10 18:48:24
Φωτογραφία για Τι λένε αστυνομικοί στα Χανιά για την απόδραση των 4 κρατουμένων
Στη σκιά του σοβαρού επεισοδίου που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο λιμάνι του Πειραιά, όπου 4 κρατούμενοι απέδρασαν κατά την μεταγωγή τους στα Χανιά, πραγματοποιήθηκε

σήμερα νωρίς το μεσημέρι, ο αγιασμός για το νέο Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων και όπως ήταν φυσικό το χθεσινό περιστατικό προβλημάτισε και συζητήθηκε μεταξύ των αστυνομικών. 

Μετά το πέρας του αγιασμού, μέλη της Ένωσης σχολίασαν την χθεσινή απόδραση των 4 κρατουμένων, επισημαίνοντας οτι συχνά η μεταγωγή των φυλακισμένων γίνεται με λιγότερους αστυνομικούς από αυτούς που προβλέπουν οι ισχύοντες κανονισμοί.

Δεν είναι στην αρμοδιότητα των αστυνομικών οι μεταγωγές

Ο κ. Γρ. Γερακαράκος, ερωτηθείς για το συμβάν σημείωσε οτι οι μεταγωγές κρατουμένων γίνονται σύμφωνα με συγκεκριμένους κανονισμούς που ορίζουν τον αριθμό στην αστυνομική φρουρά ανάλογα με τον αριθμό των κρατουμένων.  Σε περίπτωση που αυτοί οι κανόνες δεν τηρήθηκαν κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν." Έχουν φορτώσεί τα πάντα στον Έλληνα αστυνομικό...
. Πολλές φορές οι αστυνομικοί είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που απαιτούνται για την μεταγωγή των κρατουμένων", ανέφερε ο κ. Γερακάκος ενώ αποκάλυψε οτι για τους αστυνομικούς η διαδικασία των μεταγωγών είναι ένα "πάρεργο" καθώς δεν είναι αρμοδιότητα της ΕΛΑΣ αλλά της ανύπαρκτης "δικαστικής αστυνομίας" που η ίδρυσή της έχει μείνει στα χαρτιά λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Ο κ. Γερακαράκος κατέληξε λέγοντας οτι θα πρέπει να περιμένουμε την διοικητική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόδραση των κρατουμένων, δύο εκ των οποίων είναι βαρυποινίτες και παραμένουν ασύλληπτοι.

Αναφερθείς για την υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού ο κ.Γερακάκος σημείωσε οτι οι αστυνομικοί ανά νομό σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα είναι περισσότεροι από τους συναδέλφους τους που υπηρετούν και στους 4 νομούς της Κρήτης.

 

 

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Ξανθουδάκης εξέφρασε την συμπαράστασή του στους συναδέλφους αστυνομικούς που είχαν αυτήν την "ατυχία" όπως χαρακτήρισε την απόδραση των κρατουμένων.

 

 

Ο πρόεδρος του συνδέσμου αποστράτων σωμάτων ασφαλείας ν.Χανίων κ. Μαυράκης ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα διοίκηση της Ένωσης, προσκαλώντας τα μέλη της να εργαστούν με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας στα νέα τους καθήκοντα ενώ κατέληξε με τη φράση "Λίγα λόγια, πολλά έργα γιατί τα έργα μένουν τα λόγια τα παίρνει ο αέρας"

 

Το αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου Δαμασκηνός ενώ το παρών έδωσαν μέλη της Ένωσης, νεοεκλεγέντα και μη μέλη στο ΔΣ.

Υπενθυμίζεται οτι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, πρόσφατα εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου είναι η εξής:

Πρόεδρος : Νίκος Ξανθουδάκης

Αντιπρόεδρος : Ρούσσος Τσιλιμιγκάκης

Γενικός Γραμματέας : Στέλιος Σεληνιωτάκης

Ταμίας : Σταμάτης Καλογεράκης

Οργανωτικός Γραμματέας : Στέλιος Σεληνιωτάκης

Μέλος : Ευτύχης Μαρκαντωνάκης

Μέλος : Μαρία Ξενικάκη

Μέλος : Χρήστος Κουκουβιτάκης
_
bloko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ