2018-05-10 21:20:39
Φωτογραφία για Ερώτηση Παπακώστα για τα μέτρα του τελικού
Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε η Βουλευτής Β’ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα τα μέτρα ασφαλείας για την

διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος 2017-2018, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου 2018 μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

                Η Κατερίνα Παπακώστα αναφέρει στο κείμενο της Ερώτησης τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία γνωστοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΠΟ, των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και του ΟΑΚΑ.

                Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η ύπαρξη πολλαπλού ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοπροσωπίας των οπαδών που θα μετακινηθούν με πούλμαν, αυστηρή αστυνόμευση εντός του Ολυμπιακού Σταδίου, στις κερκίδες και στον περιβάλλοντα χώρο. Επιπλέον, η ασφάλεια στον ευρύτερο αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια θα αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ.


                Η Βουλευτής σημειώνει πως συνολικά, στο γήπεδο θα παρακολουθήσουν 40.000 φίλαθλοι τον τελικό, ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν ως στόχο την αποφυγή επεισοδίων και συγκρούσεων μεταξύ τον οπαδών. Ωστόσο, τα εν λόγω μέτρα απαιτούν την παρουσία μεγάλου αριθμού αστυνομικών και προκαλούν, επιπλέον, ένα σημαντικό κόστος.

                Η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά πόσοι αστυνομικοί θα διατεθούν στις 12 Μαΐου για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και από ποιες Υπηρεσίες θα προέρχονται. Επιπλέον, ζητά να ενημερωθεί αν οι ΠΑΕ θα συμβάλλουν στην δαπάνη που δημιουργείται και αν θα επωφεληθεί η Ελληνική Αστυνομία στις υπαρκτές της ανάγκες οι οποίες υπάρχουν για την εκτέλεση της δράσεις της.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Υπουργείο Εσωτερικών

                   Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ:  Μέτρα Ασφαλείας για την Διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδος 2017-2018

Στις 12 Μαΐου 2018 θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2017-2018 μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

                Για την διασφάλιση της ειρηνικής διεξαγωγής του αγώνα και για την διαχείριση του μεγάλου αριθμού οπαδών που θα παρευρεθούν στο ΟΑΚΑ, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις στις οποίες έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και του ΟΑΚΑ.

                Η ΕΛ.ΑΣ γνωστοποίησε πως μετά από την τρίτη οργανωτική σύσκεψη αποφασίστηκε η ύπαρξη πολλαπλού ελέγχου εισιτηρίων και ταυτοπροσωπίας στους οπαδούς που θα μετακινηθούν με πούλμαν στα Μάλγαρα, στις Αφίδνες και κατά την άφιξή τους στο ΟΑΚΑ. Επιπλέον, εντός του Ολυμπιακού Σταδίου θα υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες όπως και στον περιβάλλοντα χώρο. Σημειώνεται ότι η ασφάλεια στον ευρύτερο αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια, σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν κατά την 3η οργανωτική σύσκεψη, θα αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ.

                Υπολογίζεται πως στο γήπεδο θα παρευρεθούν συνολικά 40.000 φίλαθλοι, εκ των οποίων 17.200 εισιτήρια θα έχει προμηθεύσει στους οπαδούς της έκαστη ΠΑΕ.

                Γίνεται αντιληπτό, πως ο στόχος των οργανωτικών συσκέψεων και τον μέτρων ασφαλείας που αποφασίστηκαν, είναι η αποφυγή επεισοδίων και συγκρούσεων μεταξύ των οπαδών, οι οποίες και κατά την φετινή αγωνιστική περίοδο υπήρξαν, δυστυχώς, συχνό φαινόμενο.

                Ωστόσο, τα αυξημένα αυτά μέτρα ασφαλείας απαιτούν μεγάλο αριθμό αστυνομικών και επιπλέον, προκαλούν σημαντικό κόστος.

Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Πόσοι αστυνομικοί θα διατεθούν στις 12 Μαΐου 2018 για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος;

Από ποιες Υπηρεσίες προέρχονται οι αστυνομικοί, οι οποίοι προγραμματίζετε να διατεθούν την συγκριμένη ημέρα;

Θα συμβάλλουν οι ΠΑΕ στην δαπάνη που δημιουργείται και ποιο ταμείο θα ενισχυθεί από το καταβληθέν ποσό;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Κατερίνα Παπακώστα- Σιδηροπούλου                                                  Αθήνα, 10 Μαΐου 2018

         Βουλευτής Β’ Αθηνών
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ