2018-05-11 10:21:09
Φωτογραφία για Αυτοί είναι οι νέοι τρόποι για να κάνετε το ντύσιμό σας να δείχνει ακριβό
Αν ψάξετε λίγο στα μαγαζιά και τα περιοδικά μόδας και βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει πονηρά μπορείτε να βρείτε άφθονους τρόπους για να κάνετε το ντύσιμο και κατ’ επέκταση το στιλ σας να μοιάζει ακριβό χωρίς να είναι, ιδιαίτερα αν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξετε αγορές που απαιτούν ακόμα και χιλιάδες ευρώ. Εξάλλου, είναι γνωστό πως μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων αντιγράφουν κατά κόρον και πολύ επιτυχώς κομμάτια μεγάλων, αλλά απλησίαστων οικονομικά οίκων μόδας. Δεν αρκεί όμως αυτό, πρέπει κι εσείς να βάλετε κάπως το χεράκι σας…

Αν σας αρέσει πολύ κάποιο ρούχο, ράψτε το!

Είδατε σε ένα περιοδικό ή στο instagram ένα φόρεμα που σας άρεσε, αλλά η τιμή του είναι απαγορευτική για την τσέπη σας; Κόψτε τη σελίδα, σώστε τη φωτογραφία, βρείτε μια καλή μοδίστρα που ειδικεύεται στις αντιγραφές ρούχων υψηλής ραπτικής και ζητήστε της να το φτιάξει στα μέτρα σας! Σίγουρα θα σας κοστίσει λιγότερο, είναι πιθανό να σας στείλει να αγοράσετε τα απαραίτητα (υφάσματα, φερμουάρ, δαντέλες κλπ) δίνοντάς σας οδηγίες, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει
. Βέβαια, κάτι τέτοιο είναι ιδανική λύση, αν θέλετε να έχετε ένα καλό κοστούμι ή ένα παλτό που θα φτιαχτεί ακριβώς πάνω σας, αφού δε θα έχει ελαττώματα (δε θα «σακουλιάζει», δε θα έχει στραβές ραφές κλπ), το ύφασμά του θα είναι ντελικάτο και όλα αυτά θα το κάνουν να δείχνει ακριβό.

Μην αντιγράφετε ΟΛΕΣ τις τάσεις

Αποκλείεται να ταιριάζουν όλες με το στιλ σας και αποκλείεται να σας αρέσουν όλες εξίσου. Αφήστε που πολλές απομιμήσεις τους είναι πραγματικά κακές λόγω υφάσματος ή σχεδίου και θα κάνουν την εμφάνισή σας να δείχνει «φτηνή». Μείνετε πιστές στα βασικά κομμάτια, μαύρα και λευκά παντελόνια, σακάκια, φούστες και πουκάμισα δε θα φύγουν ποτέ από τη μόδα.

Φορέστε τα από μέσα

Τις τελευταίες σεζόν συνηθίζουμε να φοράμε φαρδιές μπλούζες και πουκάμισα έξω από παντελόνια, σορτς και κολάν. Δοκιμάστε να τα περάσετε από μέσα. Θα σας δώσουν αέρα και φινέτσα.

Επενδύστε σε μια καλή τσάντα

Βάλτε στόχο να αγοράσετε ένα πραγματικά καλό κομμάτι από δέρμα που όμως θα είναι προσιτό στην τσέπη σας. Δε χρειάζεται να είναι κάποιου οίκου πρώτης γραμμής, ακόμα καλύτερα αν είναι κάποιου ανερχόμενου σχεδιαστή. Και δε θα σας κοστίσει μια περιουσία, και ίσως να είστε η πρώτη που θα την κρατήσει! Αρκεί να είναι καλοφτιαγμένη και σε κλασικό ύφος.

Συνδυάστε τη μονοχρωμία με τα ντελικάτα υφάσματα

Βαμβακερό, καλής ποιότητας σατέν, μετάξι και λινό σε ουδέτερους χρωματισμούς (μαύρο, λευκό, μπεζ, γκρι, εκρού, χακί) και ομοιομορφία κάνουν μια εμφάνιση ελάχιστων ευρώ να δείχνει κομψότερη και ακριβότερη από οποιαδήποτε άλλη υψηλής ραπτικής επιλογή. Μην ξεχνάτε ότι η απλότητα κερδίζει πάντα…

Προσοχή στα prints

Τα λεγόμενα τυπώματα ιδιαίτερα στις μπλούζες είναι τις τελευταίες σεζόν η μεγαλύτερη τάση. Όλες ψάχνουμε μανιωδώς για t-shirts με λογότυπα, στάμπες και έξυπνα μηνύματα που αργά ή γρήγορα θα βαρεθούμε. Μην παρασύρεστε και αν θέλετε να τα συμπεριλάβετε, επικεντρωθείτε στο να είναι ξεκάθαρα και κλασικά. Μια μικρή «δόση» από κάποιο animal print δε θα φανεί καθόλου φτηνή αν περιορίσετε την έκτασή της (π.χ. σαν λεπτομέρεια στο τσεπάκι του πουκαμίσου). Για να «ησυχάσετε» ακόμα περισσότερο το look, συνδυάστε το με τα ουδέτερα χρώματα που αναφέραμε παραπάνω.

Δώστε μια ευκαιρία στα μάξι

Αν είστε φανατική του μίνι, σκεφτείτε ότι μια μίντι φούστα ή ένα μάξι φόρεμα μπορεί να σας πηγαίνει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Στα συν, ότι δείχνουν πιο σικάτα ακόμα κι αν είναι καθημερινά. Ιδιαίτερα το μίντι, παραπέμπει σε στιλάτη γυναίκα καριέρας με ακριβά και εκλεπτυσμένα γούστα και οικονομική άνεση και φυσικά σε κοκτέιλ πάρτι και τα λοιπά συναφή.

Φυλάξτε τσάντες και παπούτσια σαν τα μάτια σας

Διατηρήστε τα όσο μπορείτε σε καλή κατάσταση. Φυλάξτε τα παπούτσια σε θήκες και κουτιά και τις τσάντες στις ειδικές σακούλες που συνήθως συνοδεύονται με την αγορά τους. Ό,τι δε χρησιμοποιείτε συχνά, τσεκάρετέ το αραιά και που για τυχόν φθορές. Όλα χαλάνε ακόμα κι αν δεν τα χρησιμοποιείτε.

«Απαγορεύεται» να είναι βρώμικα, με σημάδια, γραντζουνιές και σκισίματα γιατί θα καταστρέψουν τη συνολική σας εικόνα στη στιγμή. Μοναδική εξαίρεση σε αυτό, οι vintage τσάντες από αυθεντικό δέρμα που όσο πιο «ταλαιπωρημένες» δείχνουν (συνήθως το δέρμα ζαρώνει και σκουραίνει με τον καιρό), τόσο πιο trendy θεωρούνται!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ