2018-05-12 12:34:18
Φωτογραφία για 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις κάθε φορά που γυρνάς από το σούπερ μάρκετ
Μπορεί να είναι δελεαστικό να αφήνετε τα ψώνια για λίγο στην άκρη κάθε φορά που γυρνάτε στο σπίτι από το σούπερ μάρκετ. Αλλά αν διαθέσετε λίγα λεπτά για να αποθηκεύσετε μερικά από τα τρόφιμα καθώς τα βγάζετε από τη συσκευασία τους, θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο από την προετοιμασία του δείπνου όλη την εβδομάδα.

Δείτε παρακάτω 5 εύκολες διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε κάθε φορά που επιστρέφετε από το σούπερ μάρκετ για να μην ταλαιπωρείστε με το καθημερινό μαγείρεμα.

1. Πλύνετε τα λαχανικά

Το πλύσιμο των λαχανικών αμέσως μόλις τα αγοράσετε, είναι ένας τρόπος εξοικονόμησης χρόνου, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να τα διατηρήσετε φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μόλις βγάλετε τα λαχανικά από την τσάντα του σούπερ μάρκετ, φροντίστε να τα πλύνετε στο νεροχύτη και να τα στεγνώνετε με ρολό κουζίνας. Χρησιμοποιήστε το ρολό για να τυλίξετε τα λαχανικά και τοποθετήστε τα σε πλαστικές σακούλες. Τώρα είναι έτοιμα για όταν τα χρειάζεστε.


2. Χωρίστε και καταψύξτε το κρέας

Αν αγοράσατε ένα μεγάλο πακέτο με κρέας, όπως κοτόπουλο ή μοσχάρι, χωρίστε το στις ποσότητες που θα χρειαστείτε για διαφορετικά γεύματα και στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην κατάψυξη για να χρησιμοποιήσετε αργότερα. Δοκιμάστε προηγουμένως να περάσετε τις μερίδες από μαρινάδα. Έτσι το κρέας θα είναι πιο γευστικό, θα μυρίζει υπέροχα και θα είναι έτοιμο για μαγείρεμα.

3. Τοποθετήστε το αλεύρι και τον καφέ σε αεροστεγή δοχεία

Αν η κουζίνα σας είναι γεμάτη με ανοιχτά σακουλάκια από αλεύρι, ζάχαρη ή καφέ, τότε κάτι κάνετε λάθος με την αποθήκευση των τροφίμων. Αυτά τα ξηρά υλικά θα διαρκέσουν περισσότερο και θα παραμείνουν πιο φρέσκα αν τα μεταφέρετε σε αεροστεγή δοχεία στο ντουλάπι σας, αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Επιπλέον, τα δοχεία θα κάνουν τα ντουλάπια σας να φαίνονται πιο οργανωμένα και όμορφα.

4. Κόψτε και καταψύξτε το ψωμί

Ένα καρβέλι ψωμιού είναι πάντα απαραίτητο στο σπίτι αλλά δυστυχώς χαλάει γρήγορα. Εάν το καταψύξετε θα διατηρηθεί φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αντί λοιπόν να αφήσετε ολόκληρο το ψωμί στον πάγκο σας, κόψτε το μισό και κρατήστε το για την ίδια και την επόμενη μέρα. Το υπόλοιπο κόψτε το σε μεμονωμένες φέτες και καταψύξτε το, ώστε να μπορείτε να τις ζεστάνετε κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε ένα σάντουιτς ή να σερβίρετε φρέσκο ψωμί στο οικογενειακό δείπνο.

5. Αφαιρέστε τα αυγά από τη συσκευασία

Με τον τρόπο αυτό, όταν θέλετε να μαγειρέψετε ένα αυγό, δεν χρειάζεται να βγάλετε ολόκληρη τη συσκευασία από το ψυγείο και να ανοίξετε το καπάκι της, αλλά μπορείτε να αρπάξετε μερικά μέσα από ένα μπολ που θα τα έχετε τοποθετήσει. Μία επίσης καλή κίνηση είναι να βράσετε τα μισά αυγά αμέσως μόλις γυρίσετε στο σπίτι, ώστε να απολαμβάνετε γρήγορο πρωινό ή σνακ όλη την εβδομάδα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ