2018-05-12 19:06:12
Φωτογραφία για Ισραηλινά περιπολικά Super Dvora Mk 3 για την Ανγκόλα
Η Ανγκόλα θα είναι τελικά ο εξαγωγικός πελάτης για τα τέσσερα περιπολικά ακτοφυλακής Super Dvora Mk 3 της ισραηλινής εταιρείας Israel Aerospace Industries (IAI). Η παραγγελία είχε δοθεί το 2015, αλλά η εταιρεία τότε είχε ανακοινώσει απλά ότι ο πελάτης θα ήταν κάποια χώρα της Αφρικής κι ότι τα σκάφη θα παραδίδονταν το 2016.

Σύμφωνα με την επίσημη κρατική εφημερίδα της αφρικανικής αυτής χώρας, το κόστος για τα σκάφη με τον εξοπλισμό τους, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ραντάρ, έφτασε τα 4,3 εκατομμύρια δολάρια. Τα συγκεκριμένα σκάφη έχουν εξαχθεί σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι χάρη στο αρθρωτό κιβώτιο μετάδοσης κίνησης τύπου waterjet μπορούν να επιχειρούν σε εξαιρετικά ρηχά νερά με βάθος μόλις 1,2 μέτρα! Έχουν μήκος 27 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 40 κόμβους, εκτόπισμα 50 τόνους κι εμβέλεια 1000 ναυτικά μίλια στους 10 κόμβους. Έχει πλήρωμα μέχρι 12 ατόμων και μπορεί να φέρει μία ποικιλία οπλισμού από πυροβόλα μέχρι βομβιδοβόλα και πυραύλους σε αυτόματους και μη πυργίσκους.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της Ανγκόλας έχει πρόβλεψη και για προμήθεια έξι μεταφορικών ελικοπτέρων κόστους 52 εκατομμυρίων δολαρίων και 9,5 εκατομμύρια δολάρια για περιπολικά σκάφη. Σύμφωνα με το SIPRI, η Ανγκόλα το 2016 παρήγγειλε επτά περιπολικά σκάφη από την Γαλλία στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συμφωνίας 495 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Το 2016 παρήγγειλε δυο ακόμα ταχέα περιπολικά σκάφη από τα ιταλικά ναυπηγεία Whitehead Sistemi Subacquei έναντι επτά εκατομμυρίων ευρώ.

Όσον δε αφορά τα μεταφορικά ελικόπτερα, η Ανγκόλα έχει παραλάβει ήδη αρκετά την τελευταία δεκαετία, μεταξύ των οποίων τέσσερα A109K και δυο AW139 από την AgustaWestland (Leonardo Helicopters) για χρήση από πλοία του ναυτικού της. Οκτώ οπλισμένα μεταφορικά Mi-171Sh από την Ρωσία και 12 ακόμα μεταχειρισμένα αλλά αναβαθμισμένα επιθετικά ελικόπτερα Mi-24P/Mi-35P επίσης από την Ρωσία.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ