2018-05-12 22:52:12
Φωτογραφία για Ανακαλύψτε το χωριό Εγκισάιμ στην Αλσατία
Tο Εγκισάιμ βρίσκεται στη λίστα με τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας από το 2003 και του απονεμήθηκε το 1989 το National Grand Prize για τα λουλούδια του. Το ιστορικό χωριό κατακλύζει τον επισκέπτη με τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα που υπάρχει διάχυτη στα γραφικά πλακόστρωτα.

Η γενέτειρα ενός Πάπα

Η μεσαιωνική πόλη χτίστηκε σε τρεις ομόκεντρους κύκλους γύρω από το οκταγωνικό κάστρο. Ο θρύλος λέει ότι εκεί γεννήθηκε ο Πάπας Λέον IX (1049-1054), πρώην επίσκοπος της Τουλ που ήταν τότε γνωστός με το όνομα Bruno του Eguisheim-Dagsbourg.

Επίσκεψη στην παλιά πόλη του Εγκισάιμ

Το χωριό δεν είναι μεγάλο. Μία ή δύο ώρες είναι αρκετές για να το γυρίσετε. Ο κεντρικός δρόμος (Grand-Rue) διασχίζει το χωριό από την Ανατολή προς τη Δύση. Περνάει από την κεντρική πλατεία: Place du Château Saint-Leon.

Η κεντρική πλατεία του χωριού είναι διακοσμημένη με μια μεγάλη αναγεννησιακή κρήνη οκταγωνικού σχήματος: τη βρύση St. Leon (1557). Το άγαλμα του Πάπα Λέον IX τοποθετήθηκε στην κορυφή του σιντριβανιού το 1842. Το σιντριβάνι είναι όμορφα διακοσμημένο για το Πάσχα, ανθισμένο το καλοκαίρι και φωταγωγημένο τα Χριστούγεννα.


Κάστρο Σεν Λεόν

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται το κάστρο του 16ου αιώνα που είναι γνωστό ως Château-Bas d'Eguisheim ή Κάστρο του Αγίου Λεον. Εκεί ο Bruno d'Eguisheim-Dagsbourg γεννήθηκε το 1002.

Από το μεσαιωνικό φρούριο, αυτά που επιβιώνουν μέχρι σήμερα είναι ο εντυπωσιακός οκταγωνικός τοίχος που χαρακτηρίζει τον 13ο αιώνα, αποτελούμενος από ρωσική πέτρα. Το πρώτο κάστρο της περιοχής χτίστηκε τον 8ο αιώνα από τον Eberhard, τον 3ο δούκα της Αλσατίας και ανιψιό του St. Odile.

Η πόλη είναι οργανωμένη γύρω από το Château, οι δρόμοι παραγγέλθηκαν σε ομόκεντρους κύκλους ακολουθώντας τα σημάδια των διαδοχικών οχυρώσεων. Το Château είναι προσβάσιμο μόνο μέσω επισκέψεων με ξεναγό που προσφέρει το Γραφείο Τουρισμού.

Το Παρεκκλήσι του Αγίου Λέοντα

Το Chapel του Αγίου Λέον βρίσκεται στο Place du Château. Εκεί φυλάσσονται λείψανα του Πάπα Αγίου Λέον ΙΧ, καθώς και μια αναγεννησιακή κρήνη που ξεπερνά το άγαλμα του Πάπα. Μέσα στο παρεκκλήσι, στο ιερό υπάρχει τμήμα του κρανίου του Πάπα.

Τα μενταγιόν στην αψίδα και τα βιτρό παράθυρα αντιπροσωπεύουν τα στάδια της ζωής του (γέννηση, ασθένεια και επούλωση από τον Άγιο Βενέδικτο, Λέον ως επίσκοπος πλένοντας τα πόδια των φτωχών, τον Πάπα Λέον τον μεταρρυθμιστή και ταξιδιώτη κλπ.).
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ