2018-05-14 09:40:24
Φωτογραφία για Αποστολία Ζώη: Πώς κατάφερε να μπει μέσα στο εγκαταλελειμμένο κάστρο του βαρόνου της κοκαίνης...
«Εμπειρία ζωής». Έτσι περιγράφει η Αποστολία το ταξίδι που έκανε με το Celebrity Travel και τον Νίκο Κοκλώνη στην Καρταχένα της Κολομβίας.

«Δεν είχα ξαναπάει σε αυτά τα μέρη, ήταν η πρώτη φορά και εντυπωσιάστηκα. Μου άρεσε πολύ η ζωντάνια που έχει η Καρταχένα το βράδυ, σε κάθε πλατεία γίνεται κι ένα μεγάλο street party, με γκρουπ χορευτών που σε παίρνουν και χορεύεις μαζί τους, μουσικούς, τραγουδιστές».

Η όψη της πόλης, όπως περιγράφει στο People η Αποστολία, είναι εντελώς διαφορετική το πρωί από ό,τι το βράδυ. «Όσο ο ήλιος είναι ψηλά, στους δρόμους κλέβουν την παράσταση οι γυναίκες, ντυμένες με τα παραδοσιακά πολύχρωμα ρούχα και φρούτα στο κεφάλι. Παντού κυκλοφορούν πλανόδιοι με panama hats, παντού έχει παζάρια όπου βρίσκεις τα πάντα: από τρόφιμα μέχρι χειροποίητες τσάντες που φτιάχνουν οι ντόπιοι. Όταν πέφτει ο ήλιος, βγαίνουν στους δρόμους οι άμαξες και λιγοστεύουν τα αυτοκίνητα», όπως περιγράφει η Αποστολία, ενώ στο δειλινό παίρνουν ακόμα πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις τα πολύχρωμα αποικιακά σπίτια. «Είναι μια πολύχρωμη πόλη, που σου φτιάχνει τη διάθεση να κάνεις βόλτες στα στενά της» εξηγεί.


Όμως η εμπειρία που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη της περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή του ταξιδιού της στην Κολομβία ήταν όταν με πλοιάριο επισκέφτηκαν τα νησιά Ροζάριο. Εκεί βρίσκεται το Isla Grande, ένα από τα 30 περίπου νησιά του συμπλέγματος, «κρυμμένο» μέσα στη θάλασσα της Καραϊβικής, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς σύστημα ύδρευσης. Ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τους 700 κατοίκους που ζουν κυρίως από το ψάρεμα και την καλλιέργεια της γης. Αυτό το μαγικό μέρος, που μοιάζει ξεκομμένο από τις ανέσεις του πολιτισμού, είχε επιλέξει ο Pablo Escobar, ο άνθρωπος που κάποια στιγμή βρέθηκε να ελέγχει το 80% της διακίνησης κοκαΐνης παγκοσμίως, για να χτίσει ένα απόρθητο φρούριο, ένα εντυπωσιακό παλάτι που τώρα είναι εγκαταλελειμμένο. «Ήμασταν η δεύτερη εκπομπή μέχρι σήμερα που μπόρεσε να γυρίσει εκεί κάποια πλάνα. Ένα πολυτελές κάποτε κάστρο, σήμερα ερείπιο, αλλά με φοβερή ενέργεια. Και μόνο γνωρίζοντας την ιστορία του ιδιοκτήτη του (του πιο διάσημου βαρόνου κοκαΐνης) σε πιάνει ένα δέος. Όλα είναι παρατημένα, οι τοίχοι γκρεμισμένοι, αλλά μπαίνοντας μέσα ταξιδεύει το μυαλό και ζωντανεύουν εικόνες». Όπως εξηγεί η Αποστολία, «Είναι ένα φρούριο που δεν μπορείς εύκολα να το πλησιάσεις, δεν έχει καν ντεκ. Δεν έχει είσοδο ούτε από στεριά ούτε από θάλασσα. Σταματήσαμε με το καράβι εκεί κοντά, σε διπλανό ντεκ, και μαζί με τον Νίκο Κοκλώνη και την ομάδα της παραγωγής κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να σκαρφαλώσαμε και να μπούμε. Θέλαμε πολύ να τα καταφέρουμε. Όπως ανακαλύψαμε, μέσα στα χαλάσματα ζει μια πολύ φτωχή οικογένεια που δεν έχει άλλο μέρος να μείνει. Θέλαμε να ανεβούμε στο δεύτερο όροφο αλλά μας είπαν να μην το κάνουμε, γιατί είναι σε κατάρρευση. Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία» διηγείται στο People.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ