2018-05-14 13:05:22
Φωτογραφία για Στη δικαιοσύνη οι γιατροί ΠΕΔΥ για να μην μπει λουκέτο στα ιατρεία τους στο τέλος του 2018! Όλες οι πληροφορίες
Δευτέρα 14 Μάιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στη δικαιοσύνη έχουν αποφασίσει να προσφύγουν οι Γιατροί του ΠΕΔΥ προκειμένου να μην κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία στο τέλος του 2018 όπως προβλέπει σχετικός νόμος

Με μαζικές προσφυγές στη δικαιοσύνη σε λίγο καιρό σκοπεύουν οι Γιατροί του ΠΕΔΥ να αντιδράσουν στο νόμο που επιβάλει να μπει λουκέτο στα ιατρεία τους μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόκειται για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που ακόμη διατηρούν τόσο τη θέση τους στο δημόσιο σύστημα, όσο και το ιατρείο τους και είχαν επιστρέψει στο ΕΣΥ με δικαστικές αποφάσεις μετά την απομάκρυνσή τους με το Νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη το 2014.

Ο νόμος που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι τον Μάρτιο, τους επέτρεπε μέχρι 31.12.2018 να τα διατηρήσουν ανοικτά, εφόσον βέβαια προηγουμένως είχαν κάνει αίτηση ότι επιλέγουν να παραμείνουν στο ΕΣΥ σε σχέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.


Οι περισσότεροι επέλεξαν το δημόσιο σύστημα αλλά λόγω και των δεσμεύσεωνπου είχαν δοθεί προεκλογικά από τη σημερινή κυβέρνηση στον κλάδο, οι γιατροί του ΠΕΔΥ αποφάσισαν τελικώς να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ώστε να μην κλείσουν οριστικά τα ιατρεία τους.

Απόφαση που συζητήθηκε στη Γενική Συνέλευση των Γιατρών του ΠΕΔΥ Αττικής που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο. Προς αυτήν την κατεύθυνση πάντως όπως λένε πληροφορίες του HealthReport.gr συνέβαλε και το γεγονός ότι καθημερινά οι συνθήκες εργασίας τους στα Κέντρα Υγείας υποβαθμίζονται, ενώ δέχονται και πιέσεις να εργασθούν και στις νεοσύστατες ΤΟΜΥ.

Ταυτόχρονα οι δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας ότι θα έχουν πρόσβαση και στα νοσοκομεία, ώστε να μπορούν να εργάζονται στα απογευματινά ιατρεία και να αυξάνουν το εισόδημά τους, δεν υλοποιήθηκαν. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων με αμοιβή και οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας! Τι προβλέπει το νομοσχέδιο»

Πάντως ο κλάδος αναμένεται να αξιοποιήσει όλα τα νομικά μέσα τους επόμενους μήνες, ακόμη και ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να αποτρέψει το κλείσιμο των ιδιωτικών ιατρείων.

Αντίστοιχα αναμένεται να κινηθεί βέβαια και η ηγεσία του υπουργείου Υγείαςκαθώς όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, αναμένεται προσφυγή για τη νέα φουρνιά των γιατρών που πρόσφατα δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια και τους επετράπη τόσο να εργάζονται στο ΕΣΥ όσο και να διατηρούν τα ιατρεία τους.

Μια μάχη που θεωρήθηκε πολύ σημαντική από τον κλάδο. Διαβάστε ΕΔΩ τι σκοπεύει να κάνει το υπουργείο Υγείας: «Τι ετοιμάζει το υπ.Υγείας για τους πρώην γιατρούς του ΠΕΔΥ που επέστρεψαν στο ΕΣΥ με ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία!»

Ωστόσο αυτό που παραμένει σημαντικό για τους ασθενείς είναι τι θα γίνει τελικά με τα Κέντρα Υγείας και τις Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο τέλος του 2018, καθώς αν δεν υπάρξει δικαίωση για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ ώστε να διατηρήσουν τα ιατρεία τους, πολλοί σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το δημόσιο σύστημα.

Γεγονός που σημαίνει ότι θα αδειάσουν και άλλες θέσεις γιατρών, την ώρα μάλιστα που στο τέλος του χρόνου λήγουν και οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών της Πρωτοβάθμιας.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ