2018-05-15 12:19:09
Φωτογραφία για Φρανκ Σινάτρα: οι γυναίκες, η Μαφία και μια μεγάλη φωνή
Πέθανε στις 14 Μαΐου πριν από 20 χρόνια. Αλλά δεν έφυγε ποτέ από το προσκήνιο. Αναδείχθηκε στον εµβληµατικότερο Αµερικανό ερµηνευτή, επιστρέφει συνεχώς - ακόµη και µετά το θάνατό του μέσα από τα τραγούδια και τα βιβλία που γράφονται για το μύθο του.

Η πιο πληθωρική, αµφιλεγόµενη και γοητευτική προσωπικότητα της αµερικανικής ποπ κουλτούρας απέκτησε το παρατσούκλι «The Voice» (η «Φωνή») χάρη στις αψεγάδιαστες ερµηνείες και τη µοναδική φωνή του. Και έχτισε το μύθο του μέσα από τη λατρεία των εκατοντάδων γυναικών που κατέκτησε, το πάθος για το ποτό, τον θαυµασµό που έτρεφε γι’ αυτόν ο Τζον Φ. Κένεντι τις σχέσεις του µε τη Μαφία τα νόθα παιδιά, τα πολυτελή δώρα που έκανε και το εκκεντρικό lifestyle του.

Το 1970, όταν όλοι τον είχαν ξεγράψει ως ερµηνευτή, επανεφηύρε τον εαυτό του ως λάιβ καλλιτέχνη και κατάφερε να εµφανιστεί σε περισσότερα από 1.000 σόου µεταξύ 1976 και 1990. Στην προσωπική του ζωή, όσο συχνά κι αν χώριζε κι όσες γυναίκες κι αν είχε, οι περισσότερες ερωµένες του παρέµεναν για πάντα στενές του φίλες.


Εκτός από τους τέσσερις γάµους του µε τη Νάνσι Μπαρµπάτο, την Αβα Γκάρντνερ, τη Μία Φάροου και την Μπάρµπαρα Σινάτρα, είχε εκατοντάδες ερωµένες, διάσηµες και µη. Ανάµεσά τους οι Κιµ Νόβακ, Λορίν Μπακόλ, Γκλόρια Βάντερµπιλτ, Τζούλιετ Πράους, αλλά και η Μέριλιν Μονρόε. «Είχε εκατοντάδες ερωµένες, αλλά δεν κατάφερνε να αποκτήσει συναισθηµατικό δέσιµο µε καµία», έλεγε η κόρη του Τίνα. «Σε κάθε κορίτσι της ζωής του αναλογούσε ένα χρονικό διάστηµα.

Εκτός από την Αβα (Γκάρντνερ), η σκιά της οποίας κρεµόταν πάνω από τα κεφάλια µας», είχε εξοµολογηθεί η ερωµένη του Τζούντιθ Κάµπελ Εξνερ. Ο Φράνκι έφτασε κοντά στο να παντρευτεί και τη Μέριλιν, παρότι τον εξόργιζε το πάθος της µε το αλκοόλ και περιφρονούσε το µυαλό της. Ήθελε, όµως, να τη σώσει, θεωρούσε ότι όλοι θα την άφηναν ήσυχη όταν θα ήταν πια κυρία Σινάτρα. Όταν εκείνη πέθανε, εκείνος έγινε ράκος, όµως ο πρώην άντρας της Τζο ντι Μάτζιο δεν του επέτρεψε να πάει στην κηδεία.

Ένας ακόµη θάνατος που του στοίχισε ήταν αυτός της Μπίλι Χόλιντεϊ, την οποία θαύµαζε. Όταν πήγε στο νοσοκοµείο να τη δει, του ζήτησε να της φέρει µια τελευταία δόση ηρωίνης. Παρότι εκείνος σιχαινόταν τα ναρκωτικά, αγόρασε µια δόση για αυτήν. Λόγω των αστυνοµικών που βρίσκονταν στο δωµάτιό της, δεν κατάφερε να την παραδώσει και όταν εκείνη τελικά «έφυγε», έµεινε κλεισµένος στο σπίτι επί τέσσερις ηµέρες πίνοντας για να ξεπεράσει τις τύψεις του.

Ακόμα και σήμερα η Μία Φάροου έχει αφήσει να πλανάται η φήμη πως το παιδί της Ρόναν δεν είναι του Γούντι Αλεν, αλλά του Σινάτρα - η οµοιότητα του 30χρονου µε τον Φράνκι έκανε το σενάριο πιο πειστικό.

Η φιλία του µε τους µαφιόζους του Σικάγο Σαµ Τζιανκάνα και Τζο Φισέτι βασιζόταν στον αλληλοθαυµασµό. Τους είχε κάνει είδωλά του, όπως τα µικρά αγόρια βλέπουν µε δέος τους καουµπόηδες. Οπως είχε πει, «θα προτιµούσα να είµαι αφεντικό στη Μαφία, παρά πρόεδρος της Αµερικής». Από την άλλη, οι µαφιόζοι κολακεύονταν από τη σχέση τους µε τον Σινάτρα και, όταν ο Φράνκι τούς έπεισε να στηρίξουν τον Κένεντι στις εκλογές µε αντάλλαγµα ο JFK να χαλαρώσει τη δίωξή τους, το έκαναν. Όταν όµως ο Ρόµπερτ Κένεντι συνέχισε να πιέζει για τη σύλληψή τους, οι σχέσεις τους επιδεινώθηκαν. Λέγεται ότι το πρωτοπαλίκαρο του Τζιανκάνα, Τζόνι Φορµόσα, πρότεινε στο αφεντικό του να «καθαρίσουν» τον Σινάτρα για να δείξουν τη δύναµή τους, όµως εκείνος αρνήθηκε. Ούτε η Μαφία δεν ένιωθε ότι δικαιούται να σκοτώσει τον Φράνκι.

Δήλωσε την απόσυρσή του το 1971 αλλά μέχρι το 1973 είχε βγάλει έναν ακόμα δίσκο. Στα χρόνια που ακολούθησαν έκανε πολύ προσεκτικές επιλογές και συγκριτικά με το παρελθόν του, δημιούργησε πολύ λίγα άλμπουμ. Μετά από μια δεκαετία αποχής από την δισκογραφία ξαναγύρισε στην Capitol και δημιουργησε τους δύο τελευταίους δίσκους του, Duets (1993) and Duets II (1994) όπου έκανε ντουέτα με πολύ γνωστούς σύγχρονους καλλιτέχνες.

Εκτός από το τέλος του στην δισκογραφία, είχε τελειώσει ήδη και με τις ταινίες με τελευταία την "The First Deadly Sin" (1980), οπότε για το υπόλοιπο της ζωή του αφιερώθηκε στις συναυλίες

Η τελευταία σύζυγός του ήταν η Barbara Blakeley Marx που μάλιστα έγινε καθολική προκειμένου να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας το 1976. Ο Frank έπασχε από στεφανιαία νόσο, νεφρική ανεπάρκεια, καρκίνο των εντέρων και άνοια. Το τέλος ήρθε σε ηλικία 82 ετών στις 14 Μαϊου 1998 στο Los Angeles. H κόρη του Nancy δήλωσε ότι η τελευταίες του λέξεις ήταν "Ι am Losing", ενώ παράλληλα φρόντισε να γίνει γνωστό ότι οι σχέσεις των παιδιών του με την τελευταία του γυναίκα ήταν τόσο κακές που δεν μπόρεσαν να είναι στο πλευρό του όσο ήθελαν τις τελευταίες του εβδομάδες.

Θάφτηκε όπως είχε ζητήσει λίγο έξω από το Palm Springs δίπλα στους γονείς του σε ένα ήσυχο κοιμητήριο. Φήμες λένε ότι στο τελευταίο του ταξίδι τοποθετήθηκαν ένα φλασκί Jack Daniels, μερικές δεκάρες, ένας αναπτήρας και ένα πακέτο τσιγάρα Camel. H φράση "The Best is Yet to Come" χαράχτηκε στην πέτρα που τον σκέπασε.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ