2018-05-16 12:07:19
Φωτογραφία για 5 μυστικά που κάθε έμπειρη μανικιουρίστ οφείλει να σου πει για τα νύχια σου
Το μανικιούρ και το πεντικιούρ είναι πλέον τόσο συνηθισμένα όσο το βούρτσισμα των δοντιών Εμπιστευόμαστε τους επαγγελματίες που περιποιούνται τα νύχια μας στα ινστιτούτα αισθητικής χωρίς να το σκεφτόμαστε. Αλλά δεν έχουμε ιδέα ποιοι είναι οι κίνδυνοι που μπορεί να κρύβουν αυτές οι απλές διαδικασίες, αν δεν ληφθούν μερικές απλές προφυλάξεις.

1. Εξοπλισμός

Οι σημαντικότερες συνέπειες της επίσκεψης σε σαλόνια ομορφιάς χαμηλής ποιότητας είναι οι μολύνσεις. Από την ηπατίτιδα B και C και τον ιό HIV σε έναν λιγότερο τρομακτικό αλλά πολύ δυσάρεστο μύκητα. Για να αποφευχθεί η μόλυνση, οι γιατροί συνιστούν να παίρνετε μαζί τον δικό σας εξοπλισμό για το μανικιούρ και το πεντικιούρ, να δίνετε προσοχή στο πόσο καθαρός είναι ο χώρος και να μην ντρέπεστε να ρωτάτε πόσο καθαρά είναι τα εργαλεία. Πρόκειται για την υγεία σας!

2. Πετσάκια

Τα πετσάκια προστατεύουν τα νύχια από τη μόλυνση
. Κατά την αφαίρεση τους, μία επαγγελματίας μπορεί να μολύνει ή να τραυματίσει τα νύχια. Ως αποτέλεσμα, τα νέα νύχια θα είναι λεπτά, άχρωμα ή μπορεί να έχουν ραβδώσεις. Έτσι, αντί για ένα όμορφο μανικιούρ, θα έχετε άσχημα νύχια. Οι γιατροί δεν συνιστούν την αφαίρεσή τους. Το μόνο που μπορεί να κάνει μία επαγγελματίας είναι να μαλακώσει την επιδερμίδα και να σπρώξει τα πετσάκια με καθαρά εργαλεία.

3. Παρανυχίδες

Ένα μη επαγγελματικό μανικιούρ μπορεί να είναι ο λόγος για την εμφάνιση παρανυχίδων. Οι ειδικοί λένε ότι οι παρανυχίδες πρέπει να κόβονται ομοιόμορφα -όχι να τραβιούνται. Για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους πρέπει να ενυδατώνετε το δέρμα σας με ειδικά λαδάκια που περιέχουν βιταμίνη Ε και να κάνετε το μανικιούρ σας σε κέντρα αισθητικής με επαγγελματίες τεχνίτριες νυχιών.

4. Βερνίκια

Τα βερνίκια και άλλα υλικά για τα νύχια περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες. Αυτά τα συστατικά μπορούν να βλάψουν τα νύχια και να είναι ο λόγος μιας αλλεργικής αντίδρασης ή και άσθματος. Για να βεβαιωθείτε ότι είστε ασφαλείς, οι ειδικοί συνιστούν να αλλάζετε το βερνίκι των νυχιών σας κάθε 3-4 εβδομάδες και να κάνετε ένα διάλειμμα κάθε 6-8 μήνες. Στην ιδανική περίπτωση, το διάλειμμα θα πρέπει να διαρκεί 105 ημέρες -αυτό το διάστημα απαιτείται για να αναπτυχθεί ένα νέο νύχι.

5. Φουρνάκι

Οι λαμπτήρες UV που χρησιμοποιούνται για το ημιμόνιμο μανικιούρ είναι επικίνδυνοι για την υγεία. Η υπεριώδης ακτινοβολία βλάπτει το δέρμα και, σύμφωνα με τους γιατρούς, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε εγκαύματα. Έτσι, πριν πάτε σε ένα ινστιτούτο αισθητικής, βάλτε προστατευτική κρέμα στο δέρμα σας ή επιλέξτε σαλόνια ομορφιάς που διαθέτουν λαμπτήρες LED.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ