2018-05-16 14:30:48
Φωτογραφία για Αυτός είναι ο άνθρωπος που έχει σώσει πάνω από 2 εκατομμύρια βρέφη δίνοντας αίμα
Ο Αυστραλός Τζέιμς Χάρισον, γνωστός ως "Ο Άνθρωπος με το Χρυσό Χέρι", έδωσε για τελευταία φορά από το σωτήριο αίμα του Ο 81χρονος Χάρισον έχει στο αίμα του ένα αντίσωμα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της αντι-D ανοσοσφαιρίνης, η οποία σώζει ζωές καθώς χορηγείται σε γυναίκες την περίοδο της κύησης, οι οποίες πάσχουν από αυτοάνοση θρομβοπενική πορφύρα (ΑΘΠ), η σύγχρονη ονομασία της οποίας είναι πρωτοπαθής αυτοάνοσος θρομβοπενία. Στην περίπτωση αυτή το αίμα της εγκύου κινδυνεύει να "επιτεθεί" στο έμβρυο.

Σύμφωνα με το Αιματολογικό Τμήμα του Αυστραλιανού Ερυθρού Σταυρού, ο Χάρισον έχει δώσει αίμα περισσότερες από 1.100 φορές μέσα σε έξι δεκαετίες και έχει βοηθήσει έτσι να σωθούν πάνω από δύο εκατομμύρια βρέφη.

"Έχω σώσει πολλές ζωές και έχω βοηθήσει να έρθουν πολλά παιδιά στον κόσμο και ναι, αυτό με κάνει να αισθάνομαι όμορφα", δήλωσε την Παρασκευή ο Χάρισον στο Nine Network.

Μάλιστα η ιδιαίτερη αυτή ιδιότητα του αίματός του τού έχει χαρίσει μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ενώ έχει βραβευτεί για το έργο του στην αιμοδοσία με το μετάλλιο Order of Australia.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ